Δωδεκάνησα

Δυσαρέσκεια από τον δήμαρχο Σύμης

Μιλώντας στο sky Ρόδου, ο δήμαρχος Σύμης, κ. Λευτέρης Παπακαλοδούκας, εξέφρασε την έντονη αντίδρασή του για την εξαίρεση της Σύμης από τη λίστα των νησιών που καταργείται ο ΕΝΦΙΑ, κάνοντας λόγο για ένα ακόμη λάθος της Κυβέρνησης που χρεώνεται στα νησιά.

<<Είναι απαράδεκτο να εξαιρείται ένα νησί που δεν έχει γιατρούς εν μέσω πανδημίας και ΦΠΑ στο 24%>>, ενώ εξέφρασε, τον προβληματισμό του, αν θα πρέπει να μειωθεί ο πληθυσμός, για να τύχει ευεργετικών διατάξεων η Σύμη.

Φανερά αγανακτισμένος ανέφερε: «Τι θα πρέπει να γίνει, να μείνουν 500 κάτοικοι στη Σύμη για να λάβει μέτρα η Κυβέρνηση; Φαίνεται πως οι κυβερνώντες θεωρούν ότι οι κάτοικοι της Σύμης είναι οι πλούσιοι του Αιγαίου και τους εξαιρούν», επιρρίπτοντας έτσι ευθύνες και στους κυβερνητικούς βουλευτές Δωδεκανήσου που δεν εισηγήθηκαν να συμπεριληφθεί και η Σύμη στη σχετική διάταξη.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ, ανακοίνωσε ότι συνολικά σε 26 νησιά θα καταργηθεί από φέτος ο ΕΝΦΙΑ. Τα νησιά της Δωδεκανήσου στα οποία πρόκειται να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ είναι η Ψέριμος, η Τήλος, οι Λειψοί, η Κάσος, το Καστελόριζο, οι Αρκιοί, το Αγαθονήσι, η Χάλκη και η Νίσυρος.

Τέλος, η απόφαση για την πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ των μικρών νησιών αναμένεται να εκδοθεί μέσα στην εβδομάδα από το Υπουργείο Οικονομικών.

Κατηγορίες:Δωδεκάνησα