Δωδεκάνησα

Με χρέη από το 2019 θα «πάνε» στη σεζόν 2021 οι επιχειρηματίες!

Χρεωμένοι με το… καλημέρα της τουριστικής περιόδου του 2021 θα είναι οι επιχειρηματίες και επαγγελματίες του τουρισμού, αφού κουβαλούν ως «παρακαταθήκη» χρέη και υποχρεώσεις ήδη από την φετινή σεζόν που παραμένει φορτωμένη και με τα χρέη του 2019!
Το… γαϊτανάκι των χρεών ξεκίνησε να στήνεται ήδη από την περίοδο της καραντίνας και όπως φαίνεται δεν πρόκειται να ξεμπλέξει… ούτε τη σεζόν του 2021!
Λόγω των περιορισμένων εσόδων εξαιτίας της συρρικνωμένης τουριστικής περιόδου, η προσδοκία για την κάλυψη πολλών οικονομικών υποχρεώσεων μετατέθηκε για… του χρόνου, με την ελπίδα να σημειωθεί ανάκαμψη στις εισπράξεις παρά το γεγονός ότι και η επόμενη σεζόν θα κινείται στον αστερισμό του covid-19. Αυτή είναι η εικόνα που επικρατεί σήμερα στην αγορά της Ρόδου λίγο πριν το κλείσιμο της τουριστικής περιόδου, με πολλούς επιχειρηματίες και επαγγελματίες, να καλούνται να λύσουν σπαζοκεφαλιές για το πώς θα τα βγάλουν πέρα κουβαλώντας ήδη πολλά χρέη στις πλάτες τους μετά από τις φετινές καθηλωτικές εισπράξεις.
Το ευχάριστο είναι πως και ο Οκτώβριος καταγράφει ικανοποιητικό αριθμό αφίξεων δεδομένων των συνθηκών κι έτσι, όσοι τολμηροί διατηρούν ανοιχτές τις επιχειρήσεις τους σε περιοχές με υψηλή τουριστική κίνηση, ενδεχομένως να επωφεληθούν καλύπτοντας μερικά από τα… σπασμένα της φετινής περιόδου.
Θέλοντας και μη επιχειρηματίες και επαγγελματίες επέλεξαν να αφήσουν υποχρεώσεις της τρέχουσας περιόδου ακάλυπτες, με την υπόσχεση ότι θα μπορέσουν να τις καλύψουν στην επόμενη σεζόν. Είναι αυτονόητο ότι οι επαγγελματίες δεν θα καταφέρουν να καλύψουν τις ανάγκες των επιχειρήσεών τους αλλά ούτε και των οικογενειών τους στη διάρκεια του χειμώνα, λόγω των καθηλωμένων τουριστικών εσόδων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Οι καταναλωτές αλλά και οι επαγγελματίες που στα τελευταία χρόνια έχουν δεχθεί απανωτά πλήγματα που έχουν συρρικνώσει την οικονομική τους δύναμη, πλέον καλούνται από κοινού να λύσουν ένα πολύ δύσκολο σταυρόλεξο υπό συνθήκες ασφυξίας, όχι μόνο μεμονωμένα στο κάθε νοικοκυριό αλλά και στο σύνολο της αγοράς.

 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Κατηγορίες:Δωδεκάνησα, Ελλάδα