Τήλος

Επίθεση Μάνου Χατζηφούντα στην δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο με φόντο το Sea Star

Ευθεία επίθεση προς την δήμαρχο Μαρία Καμμά και τον αντιδήμαρχο Σπύρο Α. Αλιφέρη έκανε σήμερα ο αρχηγός της παράταξης ΄΄Τήλος Νέα Πνοή΄΄, Μάνος Χατζηφούντας με αφορμή την ΤΗΛΟΣ 21ΟΣ ΑΙΩΝΑΣ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και συγκεκριμένα το πλοίο SEA STAR.

H αφορμή

Όλα ξεκίνησαν όταν σε ανάρτηση αλλοδαπού στην είδηση για την επιδίκαση αποζημίωσης σε τουρκική εταιρεία για επιταγή της <Τήλος ΑΝΕ> ( να σημειώσουμε εδώ πληροφοριακά ότι καμία σχέση με την συγκεκριμένη εταιρεία δεν έχει η Τήλος 21ος Αιώνας και φυσικά τα μέλη αυτής) ο Μάνος Χατζηφούντας τοποθετήθηκε με σχόλιό του κάνοντας αναφορά για το Sea Star και τον τρόπο που χάθηκε το σκάφος επιρρίπτοντας ευθύνες στον Δήμο και τον πρόεδρο της εταιρίας.

Η Απάντηση του Αλιφέρη

Η απάντηση του αντιδημάρχου ήρθε λίγα λεπτά αργότερα. Αναλυτικά το σχόλιό του :

Α) Η εταιρεία δεν χρεοκόπησε αλλά έκλεισε τον κύκλο της χωρίς να χρωστάει ούτε ένα ευρώ σε κανέναν

Β)Πάντα ήταν παθητική εξαιτίας του μεγάλου κόστους συντήρησης αλλά και γιατί κύριο μέλημα ήταν η ενίσχυση του τουρισμού στο νησί και όχι το κέρδος

Γ)Όσο για το πότε χρεώθηκε το πλοίο, καλό θα ήταν να ρωτήσετε τον κ. Παυλίδη

Δ)Άλλη εταιρεία η Τήλος 21ος Αιώνας και άλλη η Τήλος Ακτοπολοϊκή που εμπλέκεται στην δικαστική διαμάχη, για να μην μπερδευόμαστε

Ε)Από την αρχή της εταιρείας αλλά κυρίως και μετά το 2012 δεν είδαν κάποιον να κόπτεται και να θέλει να αναλάβει την διαχείρηση της εταιρείας. Καλά καλά σε κάθε γενική συνέλευση δεν ήτανε ούτε 10 άτομα. Κανένας δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει πως λειτουργεί η εταιρεία .

Στ)1,5 χρόνο αντιπολίτευση δεν είδα να κάνετε καμιά σοβαρή κουβέντα στο Δ.Σ. του Δήμου για το θέμα παρά μόνο για τις εντυπώσεις στα social και στα καφενεία.

Ζ)Τα χρήματα που έβαλε ο κάθε Τηλιακός γύρισαν σαν επένδυση στον τόπο με την αύξηση του τουρισμού, τις επιχειρήσεις που άνοιξαν αλλά κυρίως με τις ζωές συμπατριωτών μας που σώθηκαν με το Sea Star.

Λίγη σοβαρότητα και ενημέρωση από τους υπεύθυνους δεν βλάπτει. Αν φυσικά ενδιαφέρεστε για την ουσία και όχι για τις εντυπώσεις.

Υ.Γ. : Καλά για τα περί ανικανότητας και ασχετοσύνης δεν σχολιάζω καθόλου. Μάτια έχουμε όλοι και βλέπουμε

Υ.Γ. 2 : Δεν ανέφερα ποτέ το όνομα του πατέρα μου, εκτός από τις φορές που εσείς το αναφέρατε. Χαίρομαι που ακόμα και τώρα έστω και για να κερδίσετε καποιες συμπάθειες παραδέχεστε το μεγαλείο του Τάσου. Εσείς δεν είστε όμως που τον κατηγορούσατε για κακοδιαχείριση κι ότι με τι λάθος επιλογή του Sea Star χρεοκόπησε τον Δήμο;

Η συνέχεια με τις αναρτήσεις του Μάνου Χατζηφούντα

Στην συνέχεια ο Μάνος Χατζηφούντας σε δύο αναρτήσεις του εξαπέλυσε επίθεση με τελικούς αποδέκτες την Δήμαρχο Μαρία Καμμά και τον αντιδήμαρχο Σπύρο Αλιφέρη.
Συγκεκριμένα, απευθυνόμενος προς την δήμαρχο έγραψε:

Κυρία Καμμα την ανυπαρξία μας σαν αντιπολίτευση καλά κάνετε και την κρίνετε όπως εσείς νομίζετε. Την ανυπαρξία σας όμως σαν δήμαρχος Τήλου θα πρέπει να την δικαιολόγησε τε στους Τηλιακους. Δεν ήσασταν ικανή ούτε τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες να φτιάξετε αλλά ούτε και το κτήριο της αστυνομίας αν δεν είχατε εμάς σαν αντιπολίτευση. Οι δικές μας ενέργειες σας κάνουν να δείχνετε ότι κάνετε κάποιο έργο και όχι εσείς. Εσείς 7 χρόνια ούτε την μια πέτρα πάνω στην άλλη δεν κάνατε και τώρα προσπαθείτε να κερδίσετε τον χαμένο χρόνο όμως αυτό δεν γίνετε. Λυπάμαι πολύ το νησάκι μας, τις δυνατότητες που έχει και δεν μπορούν να αναδειχθούν και τους ντόπιους που φεύγουν ο ένας μετά τον άλλον όσοι φυσικά δεν εκδιωχνονται. Κρίμα.

Στην συνέχεια απευθυνόμενος προς τον Σπύρο Αλιφέρη έγραψε:

Φυσικά και χρεοκόπησατε την εταιρεία κύριε Αλιφερη και τον κύκλο του καραβιου τον κλείσατε εσείς διότι ήσασταν άσχετος να τον διαχειριστειτε. Την εταιρεία την κάνατε παθητική με τον τρόπο που την λειτουργησατε διότι εξυπηρετουσατε μεμονωμένα συμφέροντά.Φυσικα ως άσχετοι και ως υπερωπτες δεν ακούγατε κανένα που σας μιλούσε για την λάθος διαχείριση γιατί έπρεπε να εξυπηρετηθουν συγκεκριμένα συμφέροντα και φυσικά εις βάρος του νησιού και του Δήμου. Θεωρούσατε πως δεν πειράζει που δεν έχει κέρδος η εταιρία και προτιμούσατε να πληρώνει ο Δήμος. Αυτό ήταν η μεγαλύτερη ανοησία που θα μπορούσε να κάνει κάποιος υπεύθυνος. Χαίρομαι που πραγματικά με δύο λέξεις μας δώσατε να καταλάβουμε τό πόσο επιπόλαια σκεφτόσασταν όλοι σας και για ποιο λόγο το seastar είχε καταντήσει σχεδόν σαν ιδιοτικο σκάφος. Είχατε την εντύπωση πως ο Δήμος και η κάθε περιφέρεια η νομαρχία έχει υποχρέωση να πληρώνει τους λάθος χειρισμούς διαχείρισης και καταχρεωσης του κάθε Δήμου και των πολιτών του κάθε νησιού; Τα χρήματα που έβαλε κάθε Τηλιακος κανονίζετε εσείς με το έτσι θέλω που θα πάνε και πως θα επενδυθούν. Τόσο «δημακρατικα».Οσο για την λίγη σοβαρότητα που πρέπει να δείξω και να απευθυνθώ στο ΔΣ συμβουλίου για ενημέρωση, σας ενημερώνω πως δεν χρειάζεται να με πείσετε για την διαχείριση του seastar διότι από μόνοι σας αποδείξτε το αυτονόητο. Χάσατε το seastar. Η συζήτηση στο ΔΣ συμβουλίου θα ξεκινήσει από την στιγμή που θα ζητήσουμε τα πρακτικά του εκκαθάριστη και τότε σίγουρα θα πρέπει να μας ενημερώσετε. Επίσης επειδή αναφέρεστε στις παλαιότερες εποχές και αντιπολιτευσεις θέλω να σας τονίσω πως δεν έχω ασχοληθεί ξανά με τα δημοτικά και μάλλον μπερδεύεστε επειδή αναφέρεστε στους προηγούμενους. Επίσης θα ήθελα να σας παρακαλέσω λόγο του ότι αναφερθήκατε στον πατέρα σας Τάσο Αλιφερη να μην με προκαλείτε διότι δεν θέλω να μιλήσω για κάποιον που δεν είναι εν ζωή.Προσωπικα δειχνω περισσότερο σεβασμό στους πεθαμένους από οσο δείχνω στους ζωντανούς. Αν συνεχιστεί αυτή η πρόκληση από μέρους σας μπορώ να γράφω για 3 συνεχόμενες μερες και ίσως κάποια πράγματα που θα πω να μην σας αρέσουν. Σταματήστε λοιπόν να κρύβεστε πίσω από το όνομα του πατέρα σας και κοιτάξτε τι μπορείτε να κάνετε εσείς.Εστε μακράν, σαν πολιτικός από ότι εκεινος.

Η απάντηση του Αλιφέρη

Η απάντηση του Αλιφέρη στην ανάρτηση του Μάνου Χατζηφούντα.

Τέτοιο εμπεριστατωμένο πολιτικό λόγο με τετοια επιχειρήματα είχα χρόνια ν ακούσω. Βιάζεστε και εκτίθεστε. Τα ίδια λέγατε για την ΔΕΥΑΤ, μέχρι που ήρθε ο εκκαθαριστής στο Δ.Σ. και επιτέλους καταλάβατε ότι είναι άλλο πράγμα η χρεοκωπία κι άλλο πράγμα η εκκαθάριση με πρωτοβουλία της ίδιας της εταιρείας χωρίς να οφείλει το παραμικρό στον οποιοδήποτε. Μάθετε λοιπόν πρώτα τα στοιχεία, σε τι κατάσταση παραλάβαμε την εταιρεία, τι υποχρεώσεις είχε και μετά πείτε μας αν πετύχαμε ή όχι καταφέρνοντας να μηδενήσουμε το χρέος. Επίσης τα δρομολόγια του πλοίου παρέμειναν όπως ήταν. Επομένως με τη λογική σας πάντα σαν ιδιωτικό δούλευε. Όσο για την ιστορία με τον πατέρα μου πραγματικά μ έχετε κουράσει. Ουδέποτε ανέφερα το όνομα του αν πρώτα δεν το είχατε επισημάνει εσείς σ αυτό που γράψατε. Αλλά πρωτίστως είστε ο τελευταίος που θα μου υποδείξει αν θα αναφερθώ στον πατέρα μου ή όχι. Για το ποιοι του έκαναν αντιπολίτευση, αφήστε να το ξέρω καλύτερα. Είστε ένας απ αυτούς. Σταματήστε επιτέλους λοιπόν να ασκείτε αντιπολίτευση συγκρίνοντας προηγούμενες και τωρινές διοικήσεις μεταξύ τους και κάντε σοβαρή και υπεύθυνη πολιτική για το καλό του τόπου με τεκμηριωμένες και κοστολογημένες προτάσεις και όχι με λόγια του αέρα. Ο μόνος λόγος που ασχολούμαι με τα κοινά είναι ο φόβος μου μήπως το μέλλον του τόπου και των παιδιών μου πέσουν σε άτομα που δεν θεωρώ ικανά. Δεν έχω την παραμικρή διάθεση να συγκριθώ ή να ανταγωνιστώ κανέναν.Τα χρήματα που έβαλε ο κάθε Τηλιακός γύρισαν σαν επένδυση στον τόπο με την αύξηση του τουρισμού, τις επιχειρήσεις που άνοιξαν αλλά κυρίως με τις ζωές συμπατριωτών μας που σώθηκαν με το Sea Star.

Η απάντηση του Χατζηφούντα

΄΄Αν και σας έχουμε κανει τόσες προτάσεις είστε ανικανοι να υλοποιοισετε οποιοδήποτε σοβαρό και αναπτυξιακό έργο για το νησί. Στα μπαλώματα και να κλείνετε τις λακουβιτσες είστε πολύ καλοί. Ωφειλω να το παραδεχθω. Όσο για το λευκό που δεν σας αρέσει να ξέρετε ότι μπορούμε να σας λέμε και όχι μήπως σας αρέσει καλύτερα. Να ξέρετε πως εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει για το νησάκι μαςμε τον Μητσοτακη και ας μην έχει έρθει Τήλο.΄΄

Η απάντηση του Αλιφέρη

΄΄Μπορείτε να γράφετε ασταμάτητα εδώ ενώ στα Δ.Σ. δεν ακούω και κάτι αξιόλογο! Έχετε μπερδέψει την ιδέα που έχει ο καθένας με την πρόταση που κοστολογημένα και με πρόγραμμα χρηματοδότησης καταθέτει κάποιος στο δ.σ. για υλοποίηση! Αν η ιδέα σας είναι οι μπάρες στον Αγ. Παντελεήμονα , πολυ καλά γνωρίζετε ότι υπάρχει κατατεθημένη μελέτη εδώ και 6 7 χρόνια από τον δήμο η οποία περιμένει επικαιροποίηση και δημοπράτηση ! Αν πάλι οι σοβαρές προτάσεις που έχετε καταθέσει είναι ότι χρειαζόμαστε κι άλλα καράβια και γιατρό, αυτά είναι αυτονόητα! Λύσεις δεν ακούω! Και φυσικά δεν μπορειτε να πείτε όχι σε οποιαδηποτε πρόταση της δημοτικής αρχής στα δημοτικά συμβούλια καθώς είναι πλεον υποχρεωτική η κατάθεση τεκμηριωμένης αντιπρότασης που φυσικά ποτε δεν έχετε! Γι αυτό και ψηφίζετε πάντα λευκό! Τώρα θέλετε να μπούμε και σε προσωπικά δεδομένα των δημοτών. Στον δήμο κάθε εργαζόμενος προσλαμβάνεται με σύννομες διαδικασίες και με κριτήρια που δεν ορίζει ο Δήμος. Αν κάποια πολύτεκνη οικογένεια ή άτομο με αναπηρία έχει ωφεληθεί απο θέσεις που ανοίγουν, όποτε θέλετε ας δούμε επισημα τα τελευταία 5 χρόνια ποιοι συμμετείχαν στα προγράμματα που άνοιξαν ! Αν το κάνετε μάλλον θα αλλάξετε γνώμη ! Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν είναι το μόνο κριτήριο η αναπηρία ή η πολυτεκνία αλλά και η αξιοκρατία. Τέλος μου αρέσει που δεν είστε απ ότι λέτε οπαδός της οικογενειοκρατίας, θέλετε να τελειώνετε μ αυτή αλλά παρ όλα αυτά αναφέρεστε στον αξιότιμο Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη.΄΄

Κατηγορίες:Τήλος