Δωδεκάνησα

Τριπλάσια του 2019 η ζήτηση για διακοπές το καλοκαίρι του 2021

Στο ένα τρίτο των επιπέδων του Αυγούστου του 2019 κυμάνθηκαν οι κρατήσεις διακοπών στα ταξιδιωτικά γραφεία της Γερμανίας και στα online ταξιδιωτικά portal τον Αύγουστο που μας πέρασε, αντιπροσωπεύοντας το 29% των εσόδων.

Όσον αφορά τους προορισμούς, η ζήτηση για Ελλάδα παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα και οι κρατήσεις για Τουρκία απογειώθηκαν. Αυτό προκύπτει από ανάλυση της Travel Data + Analytics, σύμφωνα με την οποία οι κρατήσεις για την καλοκαιρινή σεζόν του 2020 μέχρι το τέλος του Αυγούστου παρουσίασαν μείωση 74% σε ετήσια βάση, ενώ η χειμερινή σεζόν 2020/21, -59%.

Λόγω της αβεβαιότητας για τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς οι οποίοι συχνά αλλάζουν, οι κρατήσεις θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται την τελευταία στιγμή, όπως προκύπτει από την ανάλυση. Το ένα τέταρτο των πωλήσεων του Αυγούστου αφορούσε κρατήσεις τελευταίας στιγμής, με αναχώρηση τον ίδιο μήνα. Οι κρατήσεις για το φθινόπωρο (Σεπτέμβριο και Οκτώβριο) αντιπροσωπεύουν το 40%.

Συνολικά, οι πωλήσεις βρίσκονται στο ένα τρίτο των επιπέδων του 2019 καθώς πολλοί Γερμανοί συνεχίζουν να αναβάλλουν τον προγραμματισμό διακοπών. Όσοι προτίθενται να ταξιδέψουν, όπως είναι αναμενόμενο, επιλέγουν τους «ανοικτούς» προορισμούς.

Για παράδειγμα, όταν στις αρχές Αυγούστου καταργήθηκε η ταξιδιωτική προειδοποίηση για την Τουρκία, οι εβδομαδιαίες κρατήσεις τριπλασιάστηκαν, ενώ τα έσοδα από τις κρατήσεις για Ελλάδα τον Αύγουστο, σε ορισμένες περιπτώσεις, κυμάνθηκαν σε επίπεδα ανώτερα του 2019.

Κατηγορίες:Δωδεκάνησα, Ελλάδα