Τήλος

Οι μαθητές της Τήλου μαθαίνουν τα μυστικά του κινηματογράφου

Δύο ταινίες μικρού μήκους: η ταινία ντοκιμαντέρ «Τήλος, μια μικρή κιβωτός», διάρκειας 10′ από τους μεγαλύτερους μαθητές και μαθήτριες της Δ΄, Ε΄και ΣΤ΄ τάξης και η ταινία animation «Οι νάνοι ελέφαντες της Τήλου» διάρκειας 3′ από τους μικρότερους μαθητές και μαθήτριες της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης ήταν το αποτέλεσμα της όμορφης προσπάθειας, που πραγματοποιήθηκε στην Τήλο στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Κινηματογραφικής Παιδείας» από το Νεανικό Πλάνο.

Οι ταινίες των παιδιών του Δημοτικού Σχολείου Τήλου θα συμμετάσχουν στην «20ή Camera Zιζάνιο- Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας» μαζί με ταινίες παιδιών και νέων από όλο τον κόσμο, κατά το «23ο Διεθνές Φεστιβάλ Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους», το οποίο θα πραγματοποιηθεί online και δωρεάν και θα είναι προσβάσιμο για όλη την Ελλάδα από τις 28 Νοεμβρίου έως τις 5 Δεκεμβρίου 2020.

«Η μόρφωση των παιδιών μας αποτελεί προτεραιότητα του Δήμου μας. Είναι σημαντικό τα παιδιά του τόπου μας να δέχονται ερεθίσματα και να γνωρίζουν νέα πράγματα. Μέσα από την μάθηση θα μπορέσουν να «ανοίξουν» τα φτερά τους» υπογραμμίζουν οι δάσκαλοι.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Όλοι στο κάδρο» του Νεανικού Πλάνου φιλοξενήθηκε στο Δημοτικού Σχολείο Τήλου, όπου εκπαιδευτικοί & επαγγελματίες του κινηματογράφου πραγματοποίησαν δύο πενθήμερα κινηματογραφικά εργαστήρια -ντοκιμαντέρ και animation. Πραγματοποιήθηκαν, επίσης, τρεις προβολές και αναλύσεις βραβευμένων από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους ταινιών για όλα τα παιδιά του Δημοτικού σχολείο, ενώ έγινε και μια προβολή ταινίας «animation’ για τα μικρά παιδιά του Νηπιαγωγείου Τήλου.

«Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για όλα τα παιδιά. Έμαθαν πολλά πράγματα και από τα δύο σεμινάρια. Και πάνω απ΄όλα ευχαριστήθηκαν την όλη διαδικασία. Ευχαριστούμε πολύ την ομάδα του Νεανικού Πλάνου για την καλή τους διάθεση και τη δημιουργική και ενδιαφέρουσα πνοή που έφεραν στο σχολείο μας. Τέτοιες προσπάθειες είναι αξιέπαινες και πάντα ευπρόσδεκτες στα σχολεία μας » σημειώνει ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δημοτικού σχολείου Τήλου.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Όλοι στο κάδρο» του Νεανικού Πλάνου υλοποιείται, υπό την αιγίδα του ΥΠΠΟΑ, και με τη συνέργεια του Φεστιβάλ Ολυμπίας για παιδιά και νέους. Συγκεκριμένα η επίσκεψη στην Τήλο, πραγματοποιήθηκε και χάρη στη συνεργασία του Δήμου Τήλου και την ευγενική φιλοξενία των συνεργατών του Νεανικού Πλάνου από το ξενοδοχείο «Irini».

Πηγή: www.ert.gr

Κατηγορίες:Τήλος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s