Δωδεκάνησα

Νέες νομαρχιακές επιτροπές θα εκλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ στα Δωδεκάνησα

Σε περίοδο εκλογών για την ανάδειξη νέων τοπικών οργάνων έχει περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο του μετασχηματισμού του κόμματος που έχει ξεκινήσει με στόχο το άνοιγμα στα μέλη του και, μάλιστα, για τον λόγο αυτό τον Μάρτιο ο Πρόεδρός του, πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επισκεφθεί  και τη Ρόδο σε περιοδεία που θα πραγματοποιήσει.

Η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει στο βόρειο Συγκρότημα της Δωδεκανήσου όπου χθες πραγματοποιήθηκε η νομαρχιακή συνδιάσκεψη με τη συμμετοχή των αντιπροσώπων που έχουν εκλεγεί μέσα από την ανάδειξη των νέων συντονιστικών οργάνων των τοπικών ομάδων που προηγήθηκε.

Στη Ρόδο

Η ίδια διαδικασία θα πραγματοποιηθεί και για το νότιο συγκρότημα της Δωδεκανήσου όπου υπάρχουν οκτώ τοπικές οργανώσεις μελών, επτά στη Ρόδο και μία στην Κάρπαθο. Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να συνεδριάσουν οι τοπικές οργανώσεις για ν’ αναδειχθούν οι νέες γραμματείες ή τα συντονιστικά όργανα όπως λέγονται.

Στις 6 Φεβρουαρίου, αυτά θα εκλέξουν τους αντιπροσώπους τους οι οποίοι είναι και εκείνοι που θα συμμετάσχουν στη νομαρχιακή συνδιάσκεψη η οποία για το νότιο συγκρότημα του νομού μας θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Φεβρουαρίου. 

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, στις 12, 13 και 14 Φεβρουαρίου θα στηθούν οι κάλπες για την ανάδειξη της νέας νομαρχιακής επιτροπής νότιας Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ και 16 με 17 του επόμενου μήνα αναμένεται να έχει εκλεγεί και να πραγματοποιήσει την πρώτη της συνεδρίαση.

Στα νέα όργανα του κόμματος υποψηφιότητες θα θέσουν και παλιά καθώς και νέα μέλη αφού μάλιστα υπάρχει και η σχετική ποσόστωση, ότι δηλαδή το ένα τέταρτο των μελών πρέπει να είναι νέα, όπως βέβαια ποσόστωση υπάρχει και για τις γυναίκες που θα πρέπει να αποτελούν το ένα τρίτο των μελών.

Σημειώνεται ότι οι διαδικασίες για την ανάδειξη νέων οργάνων πραγματοποιούνται μετά την απόφαση που έλαβε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ στις 8 Ιανουαρίου σύμφωνα με την οποία προχωράει στην ανάδειξη νέων οργάνων με στόχο την αξιοποίηση των νέων μελών του για το νέο πρόγραμμα του κόμματος. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, τον Μάρτιο ο κ. Τσίπρας, θα πραγματοποιήσει περιοδεία ανά τη χώρα και θεωρείται βέβαιο ότι θα επισκεφθεί και τη Ρόδο.

Τέλος, τον Απρίλιο και σε  κάθε περίπτωση πριν από το Πάσχα, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά το συνέδριο του κόμματος για το νέο πρόγραμμα, τον μετασχηματισμό του και το άνοιγμα που επιχειρεί στα μέλη του.

Κατηγορίες:Δωδεκάνησα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s