Αθλητικά

H Μεγάλη Παρασκευή του ποδοσφαίρου…

Γράφει ο Δ. Δραγάτης .

Σαν τη Μεγάλη Παρασκευή του ποδοσφαίρου φαίνεται πως είναι η σημερινή ημέρα μιας και θα τεθεί επί τάπητος η επόμενη ημέρα της Football League αλλά και όλου του Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. 

Το κρίσιμο ερώτημα βέβαια είναι αν η ημέρα αυτή θα «βγάλει» καλές ειδήσεις ή θα αποτελέσει την …ταφόπλακα για το υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου; Είναι ένα κρίσιμο ερώτημα που προφανώς και κανείς δεν είναι σε θέση να απαντήσει με βεβαιότητα αν και δεν είναι λίγοι αυτοί που εκφράζουν την αισιοδοξία τους και περιμένουν να ακούσουν χαρμόσυνα νέα. 

Δεν είναι υπερβολικό να πούμε ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια διάχυτη αισιοδοξία η οποία σε αρκετές των περιπτώσεων εκφράζεται και δημόσια με διάφορες δηλώσεις που έχουμε δει μέχρι και σήμερα. Προφανώς και δεν είμαι σε θέση να πω κάτι περισσότερο και αρκούμαι στο γεγονός ότι υπάρχουν κάποια σημάδια «χαλάρωσης» στην πλευρά της κυβέρνησης. 

Ίσως να κάνω λάθος αλλά προσωπικά αυτό εισπράττω. Και για να ενισχύσω αυτή την αίσθηση, δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο ότι για πρώτη φορά κυβερνητικά στελέχη κάνουν δημόσιες τοποθετήσεις μέσω των οποίων προκύπτει το συμπέρασμα πως ίσως να είμαστε σε καλό δρόμο. 

Ο ίδιος ο Υφυπουργός Αθλητισμού για παράδειγμα, ο Λευτέρης Αυγενάκης είπε: «Από χώρα σε χώρα τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Εμείς έχουμε φτιάξει μια δομή με απόφαση του πρωθυπουργού και για κάθε κλείσιμο, άνοιγμα, πρωτόκολλο, υπάρχει εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων. 

Όσον αφορά τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ή τα κολυμβητήρια ή τη Football League, έχουμε ήδη απευθυνθεί στην αρμόδια επιτροπή και, εξ όσων γνωρίζω, την Παρασκευή στη συνεδρίαση της επιτροπής θα είναι από τα θέματα που θα συζητηθούν. Καταλαβαίνω πολύ καλά την κόπωση, την απογοήτευση, όλο αυτό που ακολουθεί όποιον έχει μπει στον αθλητισμό και ζητώ κατανόηση και υπομονή. Βήμα-βήμα πάμε». Προφανώς και μιλάμε για μια πιο …μαλακή δήλωση η οποία δείχνει τον δρόμο του …ανοίγματος. Για να δούμε…

Πηγή: Η Ροδιακή

Κατηγορίες:Αθλητικά