Δωδεκάνησα

Eπτά αλλοδαποί δικάζονται για επεισόδια στο hot spot στην Κω

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων (Μεταβατική έδρα Κω) θα καθίσουν επτά αλλοδαποί από το Καμερούν και το Μάλι, κατηγορούμενοι για τα επεισόδια που είχαν συμβεί το φθινόπωρο του 2019, έξω από το hot spot στην Κω!

Η υπόθεση έχει προσδιοριστεί να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό στις 10 Φεβρουαρίου, σε μία προσπάθεια οι επτά αλλοδαποί να μειώσουν τις «βαριές» ποινές που τους έχουν επιβληθεί πρωτόδικα και οι οποίες τους έχουν στείλει στη φυλακή.

Πρόκειται για έξι άνδρες ηλικίας 31, 37, 35, 39, 27 και 31 ετών από το Καμερούν και έναν 22χρονο από το Μάλι οι οποίοι κατηγορούνται για:
• Βία κατά υπαλλήλων κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση
• Επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και κατά συρροή.
• Φθορά πράγματος που χρησιμεύει για το κοινό όφελος κατά συναυτουργία
• Ελευθέρωση φυλακισμένου κατά συναυτουργία
• Απόδραση κρατουμένου
• Κλοπή τετελεσμένη και σε απόπειρα
• Εξύβριση κατά συρροή

Για τα αδικήματα αυτά, τον Σεπτέμβριο του 2019 οι αλλοδαποί δικάστηκαν και καταδικάστηκαν από το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Κω, το οποίο και επέβαλλε τις εξής συνολικές ποινές φυλάκισης:

Στον 31χρονο 5 έτη και 9 μήνες φυλάκιση, στον 37χρονο 6 χρόνια και 4 μήνες φυλάκιση, στον 35χρονο 4 έτη και 7 μήνες φυλάκιση, στον 39χρονο 4 χρόνια και 7 μήνες φυλάκιση, στον 22χρονο 4 έτη και ένα μήνα φυλάκιση, στον 27χρονο 4 έτη και 4 μήνες φυλάκιση και τέλος στον 31χρονο 4 έτη και ένα μήνα φυλάκιση. Σημειώνεται πως το δικαστήριο με την ίδια απόφασή του, επέβαλε σε καθέναν από τους κατηγορουμένους και συνολική χρηματική ποινή 100 ημερήσιων μονάδων προς 5 ευρώ την ημέρα, ενώ οι εφέσεις δεν έχουν αναστέλλουσα δύναμη και έτσι οι καταδικασθέντες οδηγήθηκαν στη φυλακή.

Κατά των αποφάσεων αυτών οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση και έτσι η υπόθεσή τους θα εκδικαστεί και σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων (Μεταβατική έδρα Κω).

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, όλα ξεκίνησαν, περίπου στις 6 το απόγευμα στις 14 Σεπτεμβρίου 2019, όταν ομάδα αλλοδαπών από το Καμερούν αντιδρώντας για τις ασφυκτικές συνθήκες διαβίωσης στο hot spot αλλά και τα προβλήματα που προέκυψαν από τη βροχή της προηγούμενης ημέρας για όσους διαμένουν σε παραπήγματα, βγήκαν στο δρόμο, έξω από το ΚΥΤ και επιχείρησαν να αποκλείσουν αστυνομικούς που έχουν την ευθύνη επιτήρησής τους.

Δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ αλλοδαπών και των αστυνομικών που έσπευσαν στο σημείο, ενώ υπήρξε επέμβαση των τελευταίων ακόμη και με χημικά. Η κατάσταση ωστόσο ήταν πολύ δύσκολη αφού οι αλλοδαποί άρχισαν να χτυπούν το τζάμι περιπολικού το οποίο και έσπασαν, αφαίρεσαν γκλοπ και χημικά από τους αστυνομικούς, ενώ όταν συνελήφθη ένας εκ των κατηγορουμένων, οι υπόλοιποι επιτέθηκαν στους αστυνομικούς καταφέρνοντας να τον ελευθερώσουν.

Από τα επεισόδια εκτός από τις ζημιές που προκλήθηκαν χρειάστηκε να μεταφερθούν πέντε άτομα (αλλοδαποί) στο νοσοκομείο καθώς και αστυνομικοί για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Κατηγορίες:Δωδεκάνησα