Δωδεκάνησα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στόχος να φτάσουμε φέτος τουλάχιστον στο 50% της τουριστικής σεζόν του 2019

Την ελπίδα ότι η εφετινή τουριστική σεζόν θα είναι πολύ καλύτερη από την τελευταία και ότι ο ελληνικός τουρισμός θα έχει επιδόσεις τουλάχιστον στο 50% του 2019 εκφράζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της DW, o κ. Μητσοτάκης λέει σχετικά:

«Η χώρα εξαρτάται ιδιαίτερα από τον καλοκαιρινό τουρισμό. «Ελπίζουμε ότι η ταξιδιωτική περίοδος θα είναι πολύ καλύτερη από την τελευταία.» Το καλοκαίρι του 2020, οι κρατήσεις στην Ελλάδα, της οποίας το ΑΕΠ εξαρτάται περισσότερο από το ένα πέμπτο από τον τουρισμό, έπεσε κατακόρυφα. «Στόχος μας είναι να φτάσουμε τουλάχιστον το 50% του επιπέδου του 2019 φέτος».

Ως προς το πιστοποιητικό εμβολιασμού αναφέρει:

«Η ελληνική κυβέρνηση θέλει να ασκήσει πιέσεις για την ταχεία εισαγωγή ενός πιστοποιητικού εμβολιασμού Covid σε όλη την ΕΕ κατά τη Σύνοδο Κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, η οποία ξεκινά την Πέμπτη. Όποιος μπορεί να αποδείξει ότι έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού θα μπορεί να ταξιδεύει μεταξύ των κρατών-μελών πιο εύκολα, για παράδειγμα χωρίς την υποχρέωση καραντίνας». 

Ως προς τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης το δημοσίευμα αναφέρει:

«Σχετικά με το πώς χρησιμοποιεί η κυβέρνησή του τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, ο Μητσοτάκης δήλωσε ότι δίνεται μια μοναδική ευκαιρία για την αναμόρφωση της οικονομίας. Η κυβέρνησή του εξελέγη με την υπόσχεση μιας «ριζικής αλλαγής» – η ψηφιοποίηση της χώρας θα προωθηθεί, θα προωθηθούν οι ιδιωτικές επενδύσεις και ο ενεργειακός εφοδιασμός θα απαλλαγεί από τον λιγνίτη έως το 2028».Σχόλια

Κατηγορίες:Δωδεκάνησα, Ελλάδα