Covid-19

Στο «βαθύ κόκκινο» Τήλος, Ρόδος, Σύμη, Χάλκη, Καστελλόριζο – Μαρία Καμμά- Αλειφέρη: «Απαράδεκτη απόφαση της πολιτείας – Δεν θα μείνουμε άπραγοι»

Από αύριο η Περιφερειακή ενότητα της Ρόδου, η οποία συμπεριλαμβάνει και τα νησιά της Τήλου, της Σύμης, της Χάλκης αλλά και του Καστελλορίζου, περνάει στο «βαθύ κόκκινο», το μέγιστο επίπεδό κινδύνου της πανδημίας του κορωνοϊού. Πληροφορίες από το περιβάλλον του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας αναφέρουν ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε από την επιτροπή των λοιμοξιολόγων, καθώς θεωρούν ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ των νησιών σε επίπεδο διακίνησης προμηθειών και υπηρεσιών.

Αυτό σημαίνει πως αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, καθώς και των κομμωτηρίων, των κουρείων, των κέντρων αισθητικής καθώς και των υπηρεσιών διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και των ΚΤΕΟ και των πρακτορείων ΟΠΑΠ. Ανοιχτά παραμένουν μόνο τα super market, τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία.

Αναστέλλεται, επίσης, η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων και των βρεφονηπιακών σταθμών. Τα σχολεία θα λειτουργούν με τη μέθοδο της τηλε-εκπαίδευσης. Ελαχιστοποιούνται οι μετακινήσεις από και προς τους Δήμους σε βαθύ κόκκινο – η είσοδος και η έξοδος από αυτούς του πέντε δήμους επιτρέπεται μόνο για λόγους εργασίας. Αναστέλλεται, επίσης, η λειτουργία των Δικαστηρίων.

Δεν επιτρέπεται, επίσης, η τέλεση κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών παρουσία πιστών στους χώρους λατρείας, με εξαίρεση τις κηδείες, καθώς και η ατομική προσευχή. Επιπλέον, με δεδομένα τα ευρήματα που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση, στις περιοχές αυτές αναστέλλεται και η οικοδομική δραστηριότητα για τις επόμενες 15 ημέρες.

Όπως ήταν φυσικό η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στις τοπικές αρχές και τους κατοίκους των 4 νησιών εκτός της Ρόδου, αφού δεν υπάρχει κανένα κρούσμα και έχουν ξεκινήσει ήδη οι εμβολιασμοί, σε ορισμένα νησιά μάλιστα έχουν ολοκληρωθεί.

Μια απαράδεκτη απόφαση της πολιτείας, χωρίς να λαμβάνει υπόψιν τα επιδημιολογικά δεδομένα των εν λόγω νησιών

ανέφερε σε δήλωσή της η Δήμαρχος Τήλου Μαρία Καμμά-Αλειφέρη

Ειδικότερα για την Τήλο όπου δεν έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα και από την αρχή της πανδημίας κανένα κρούσματα κορωνοϊού η Δήμαρχος Τήλου, Μαρία Καμμά-Αλειφέρη δηλώνει: «Μια απαράδεκτη απόφαση της πολιτείας, χωρίς να λαμβάνει υπόψιν τα επιδημιολογικά δεδομένα των εν λόγω νησιών και να αναστέλλει κάθε δραστηριότητα και λειτουργία στο νησί μας, την ώρα που οι εμβολιασμοί που ήδη ξεκίνησαν, σκόρπισαν χαμόγελα αισιοδοξίας και ο κόσμος εκκίνησε τις προετοιμασίες για την τουριστική περίοδο.

Την ώρα που πλήθος δημοσιευμάτων του εξωτερικού κάνουν αναφορές στα συγκεκριμένα νησιά, σχολιάζοντας πως πλέον είναι covid-free και οι κρατήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει, η πολιτεία προχώρησε σε μια ακατανόητη ενέργεια που δεν θα μας αφήσει άπραγους», τονίζει μεταξύ άλλων στο tilosnews.

Κατηγορίες:Covid-19, Τήλος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s