Τήλος

Ο δικός μας Τάσος – 9 χρόνια… μακριά του

Ο δικός μας Τάσος Αλιφέρης, έφυγε από την ζωή σαν σήμερα πριν από 9 χρόνια. Στις 5  Μαρτίου του 2012, η Τήλος έχασε έναν σπουδαίο άνθρωπο, τον δικό της Τάσο που κατάφερε να αλλάξει την σύγχρονη ιστορία της.

Σήμερα τα κατορθώματα του ακόμα υμνούνται και κάθε κάτοικος του νησιού έχει να μοιραστεί γι εκείνον μια δική του ξεχωριστή ιστορία. Ο Δήμαρχος και γιατρός του νησιού, ο οποίος αγάπησε τον τόπο αυτό από την πρώτη μέρα που ήρθε, βοήθησε και έσωσε εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές και υπερασπίστηκε βασικά θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Με κόπους, θυσίες, προσωπικές αλλά και συλλογικές μάχες έφερε την καινοτομία στο μικρό νησί της Τήλου, ίδρυσε και εφάρμοσε την τηλεϊατρατρική, διπλασίασε τους μόνιμους κατοίκους, ίδρυσε σχολεία, διεκδίκησε και πέτυχε την απόκτηση πλοίου της Τήλου, που έδωσε φτερά στο νησί, την απαγόρευση του κυνηγιού, που έδωσε το έναυσμα για να δοθεί στο νησί ο οικολογικός του χαρακτήρας.

Προσέφερε ένα αίσθημα ασφάλειας και σιγουριάς σ’ όλους τους κατοίκους του ακριτικού αυτού νησιού, που άνθισε επί εποχής του και τον ευγνωμονεί για όλα όσα απλόχερα του πρόσφερε.

Ήταν ο πρώτος που τόλμησε το μακρινό 2008, να τελέσει τους πρώτους πολιτικούς γάμους ομοφυλόφιλων ζευγαριών, κάτι για το οποίο δέχθηκε σφοδρή επίθεση και φυσικά η ελληνική δικαιοσύνη τους κήρυξε «ως παρανόμως τελεσθέντες και ανυπόστατοι, νόμω ανύπαρκτοι και χωρίς να παράγεται εξ αυτών κανένα έννομο αποτέλεσμα».

Υπέρμαχος της ισότητας όλων δεν δίστασε στιγμή να προχωρήσει στην τέλεση των δυο γάμων, γεγονός που σήμερα θα έβρισκε ακόμα περισσότερους συμμάχους να πολεμήσουν στο πλάι του.

Όπως είχε πει κι ο ίδιος, πιο επίκαιρος από ποτέ: «Η Δημοκρατία σημαίνει σεβασμό στον άνθρωπο και τα δικαιώματα του, που ο πυρήνας τους είναι η αυτοδιάθεση των ατόμων που συγκροτούν την κοινωνία και η ελευθερία τους».

Η ιστορική ομιλία και το μήνυμα του δημάρχου, Τάσου Αλιφέρη, στα δύο ομόφυλα ζευγάρια.

Κατηγορίες:Τήλος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s