Τήλος

Η Τήλος στο ευρωπαϊκό «Coprernicus» – Ύμνοι για το TILOS project

Στο ευρωπαϊκό σάιτ «Copernicus» φιλοξενήθηκε η Τήλος, κάνοντας αναφορά στο TILOS project και την κλιματική αλλαγή στο νησί.

Συγκεκριμένα η ιστοσελίδα ανέβασε μια εικόνα της Τήλου τραβηγμένη από δορυφόρο, ως φωτογραφία της ημέρας και σχολίασε τις αλλαγές που έγιναν στο νησί προκειμένου πλέον να είναι ενεργειακά αυτόνομο.

Το Copernicus είναι το πρόγραμμα γεωσκόπησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο παρατηρεί το περιβάλλον και τον πλανήτη μας προς όφελος όλων των ευρωπαίων πολιτών. Παρέχει υπηρεσίες πληροφόρησης με βάση δορυφορικά δεδομένα γεωσκόπησης και επίγεια (μη διαστημικά) δεδομένα.

Τον συντονισμό και τη διαχείριση του προγράμματος έχει αναλάβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με τα κράτη μέλη, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA), τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Εκμετάλλευσης Μετεωρολογικών Δορυφόρων (EUMETSAT), το Ευρωπαϊκό Κέντρο Μεσοπρόθεσμων Μετεωρολογικών Προβλέψεων (ECMWF), οργανισμούς της ΕΕ και την εταιρεία Mercator Océan.

Όπως σημειώνεται στο άρθρο, το TILOS project έδωσε το έναυσμα για παρόμοια έργα, που αντικατοπτρίζουν τους στόχους της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας.

Δείτε εδώ το αφιερώμα.

Κατηγορίες:Τήλος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s