Ελλάδα

Οριστικό τέλος στα σενάρια των πρόωρων εκλογών βάζει ο Μητσοτάκης

«Η πρόκληση μετά την πανδημία είναι να μην κάνουμε, απλά, μερικά βήματα βελτίωσης. Αλλά πολλά άλματα προόδου», δηλώνει ο πρωθυπουργός και βάζει τέλος στα σενάρια πρόωρων εκλογών.

Με συνέντευξή του στο «ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» αναγνωρίζει την κούραση των πολιτών, αποδέχεται την πίεση των νοσοκομείων, ενώ σημειώνει ότι δεν θα διστάσει να επιτάξει ιδιωτικές μονάδες υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μιλάει για την ανάγκη εκτόνωσης και αποσυμπίεσης της κοινωνίας από τις πολλές απαγορεύσεις και προσβλέπει στους εμβολιασμούς, υποσχόμενος την επιτάχυνσή τους.

Ωστόσο, επισημαίνει ότι περνάμε τον τελευταίο κάβο της περιπέτειας και ότι το δημόσιο σύστημα υγείας ανταποκρίθηκε πλήρως στις απαιτήσεις της περιόδου και ακόμη ότι στη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης γκρεμίστηκαν τα στερεότυπα περί «τεμπέλη» δημοσίου υπαλλήλου.

«Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της κυβερνητικής θητείας γιατί επιλογή μου είναι να θέσω στην κρίση του ελληνικού λαού όχι μόνο τις όποιες επιτυχίες μας στη διαχείριση κρίσεων όπως της πανδημίας, του Μεταναστευτικού ή των εθνικών μας θεμάτων. Ούτε επίσης, για όσα κάναμε στους τομείς της μείωσης των φόρων ή του εκσυγχρονισμού και της ψηφιακής μεταμόρφωσης του κράτους. Στόχος είναι να κριθούμε για τη συνολική πολίτική μας και για τα συγκεκριμένα «παραδοτέα» που αφορούν την ανάταξη της χώρα. Θέλω στην τετραετία να παρουσιάσω στους Έλληνες μια αλλαγμένη χώρα», τονίζει ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.

Ο πρωθυπουργός αισιοδοξεί ότι η Ελλάδα εξοπλισμένη από τα βήματα προόδου που επέτυχε υπό αντίξοες συνθήκες μπορεί μετά την πανδημία να επιχειρήσει το άλμα της 10ετίας, αφού πλέον υπάρχουν οι απαιτούμενοι χρηματοδοτικοί πόροι και τα σχέδια των επενδύσεων και των μεταρρυθμίσεων, ενώ δηλώνει αισιόδοξος ότι έχουμε φράσει στο τέλος του πολέμου με τον κορωνοϊό και τελικά θα βγούμε νικητές.

Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης τοποθετείται στα θέμα της αστυνομικής βίας, σημειώνοντας ότι «καταλαβαίνω απόλυτα την οργή και την αμφισβήτηση, αλλά όχι την καταστροφή και την τυφλή βία».

«Πιστεύω ειλικρινά ότι περνάμε τον τελευταίο δύσκολο κάβο της περιπέτειας» αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης κάνοντας αναφορά στην πανδημία.

«Κάθε εβδομάδα εμβολιάζονται 200.000 συμπολίτες μας. Και ο αριθμός αυτός θα υπερδιπλασιαστεί από τον Απρίλιο και μετά, όταν θα έχουμε πολλά περισσότερα εμβόλια», υπογραμμίζει.

Προσθέτει ότι παραμένει ο στόχος «μέχρι τα τέλη Απριλίου να έχουν εμβολιαστεί, με τουλάχιστον μία δόση, όλοι οι άνω των 60 ετών και οι πάσχοντες από κάποιο βαρύ νόσημα», σημειώνοντας πως αυτό θα μειώσει την πίεση στις δομές υγείας.

ΠΗΓΗ: dailypost.gr

Κατηγορίες:Ελλάδα