Ελλάδα

Η Ελλάδα γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Η Ελλάδα σήμερα γιορτάζει 200 χρόνια από την έναρξη της επανάστασης του 1821, όπου σήμανε την γέννηση του νεοελληνικού κράτους και σε ολόκληρη τη χώρα αποδόθηκαν οι τιμές που αρμόζουν στην επέτειο αυτή.

Παρά τα αυστηρά υγειονομικά μέτρα η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε με όλες τις τιμές που προβλέπονταν, σκορπώντας συγκίνηση σε όλους τους Έλληνες.

Έτσι και στην Τήλο πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση με την τέλεση δοξολογίας στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου και στην συνέχεια στην πλατεία Λιβαδείων με κατάθεση στεφάνων από την Δήμαρχο Τήλου Μαρία Καμμά Αλειφέρη, τον Διοικητή της ΔΑΝ Τήλου, τον Διοικητή του Αστυνομικού Σταθμού Τήλου και τον εκπρόσωπο του λιμενικού Σταθμού Τήλου.

Από την μεριά της η Δήμαρχος Τήλου, Μαρία Καμμά-Αλειφέρη δήλωσε: «25η Μαρτίου. Θυμόμαστε και τιμάμε από που ήρθαμε και που φτάσαμε. Πως ένα έθνος, χωρίς μέσα, κατάφερε και πέτυχε αυτό που πολλοί θεώρησαν αδιανόητο. Σήμερα, 200 χρόνια μετά, εμείς οι Έλληνες, καλούμαστε να συνεχίσουμε την ιστορία και να αντιμετωπίσουμε νέες προκλήσεις, σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Έχοντας τις αξίες και τις αρετές που μας βοήθησαν όλα αυτά τα χρόνια μέχρι σήμερα και με τα κεκτημένα της Ελευθερίας και της Ανεξαρτησίας να συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τις όποιες προκλήσεις και να βγαίνουμε νικητές στις μάχες που δίνουμε.

Με την δικιά μας υπεύθυνη στάση, λοιπόν, σήμερα καλούμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα. Δεν ξεχνάμε ότι είμαστε στην μέση μιας μεγάλης μάχης, όπου προστατεύουμε τα νησιά μας. Με συνείδηση, συνεχίζουμε να τηρούμε τα μέτρα.

Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες!»

Κατηγορίες:Ελλάδα, Τήλος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s