Δωδεκάνησα

Πέντε κρούσματα κορωνοϊού στο νησί της Κάσου

Πέντε κρούσματα κορωνοϊού διαπιστώθηκαν στο νησί της Κάσου το βράδυ της Δευτέρας.

Σε ανακοίνωσή του  ο δήμος Ηρωικής Νήσου Κάσου αναφέρει τα εξής:
«Γνωστοποιούμε στους κατοίκους του νησιού ότι κατά τη διενέργεια των ελέγχων rapid tests στις πύλες εισόδου, διαπιστώθηκε η ύπαρξη πέντε περιστατικών με θετικά αποτελέσματα. Το βράδυ της Δευτέρας 5 Απριλίου τα περιστατικά αυτά επιβεβαιώθηκαν και με μοριακό τεστ και τέθηκαν σε υποχρεωτική καραντίνα 2 εβδομάδων.

Ο Δήμαρχος συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και με τη συμμετοχή των μελών της Επιτροπής Υγείας, κατά τη διάρκεια της οποίας πάρθηκαν οι παρακάτω αποφάσεις:
– Ο Δήμος της Ηρωικής Νήσου Κάσου και το ΚΕΠ θα παραμείνουν κλειστά για το κοινό μέχρι και τη Δευτέρα 12 Απριλίου. (Ανοίγουν την Τρίτη 13 Απριλίου).

– Διενέργεια απολυμάνσεων σε όλες τις υπηρεσίες που εξυπηρετούν κοινό, με ευθύνη και δαπάνες του Δήμου.
– Συνέχιση της διενέργειας των ελέγχων rapid tests στις πύλες εισόδου του νησιού (αεροδρόμιο-λιμάνι),
– Διενέργεια rapid tests σε εβδομαδιαία βάση σ’ όλους του καταστηματάρχες του νησιού και σ’ όσους έρχονται σε τακτική επαφή με το κοινό.

– Τήρηση του πρωτοκόλλου υγειονομικής νομοθεσίας από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος του νησιού (μόνο take-away και delivery).
– Συνέχιση των εμβολιασμών εκτός από αυτών που έχουν έλθει σε άμεση επαφή με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα (προσωρινή αναβολή).

– Σύσταση για τον περιορισμό των μετακινήσεων εντός νησιού στις απολύτως απαραίτητες, όπως και σ’ αυτές εκτός, και μόνο για λόγους υγείας.
– Μείωση των δρομολογίων του δημοτικού λεωφορείου.

– Ιδιαίτερη σύσταση σε όλους τους κατοίκους του Αρβανιτοχωρίου για περιορισμό των δραστηριοτήτων τους μέχρις ότου αποφανθεί η καθ’ύλην αρμόδια επιτροπή των λοιμωξιολόγων, που συνεδριάζει την προσεχή Πέμπτη, ύστερα από συνεννόηση με τον επικεφαλής της υπηρεσίας ιχνηλάτησης της Πολίτης Προστασίας κ. Παπάζογλου, ο οποίος θα εισηγηθεί στην ανωτέρω επιτροπή.
– Να αρχίσει και να συνεχιστεί σε τακτά χρονικά διαστήματα η ιχνηλάτηση των επαφών.

Συνιστάται σε όλους ψυχραιμία και όχι πανικός!
Κάνουμε τα πάντα για να μην υπάρξει περαιτέρω διασπορά του ιού!
Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα επανέλθουμε με νεότερη ανακοίνωση».

Κατηγορίες:Δωδεκάνησα