Δωδεκάνησα

Τelegraph: Αυτά τα Ευρωπαϊκά νησιά θα υποδεχθούν Βρετανούς τουρίστες αυτό το καλοκαίρι

Tα ελληνικά νησιά είναι ανάμεσα στους ευρωπαϊκούς νησιωτικούς προορισμούς που είναι πιο πιθανό να υποδεχθούν Βρετανούς τουρίστες αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph.

H χώρα μας ήταν η πρώτη που ανακοίνωσε σχέδιο εμβολιασμού για τους κατοίκους 69 νησιών της στο Αιγαίο μέχρι τα τέλη του Απριλίου με την ελπίδα ότι θα καταφέρει να προσελκύσει τουρίστες διατηρώντας την ασφάλεια του πληθυσμού.

Όπως δήλωσε άλλωστε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, «αποφασίσαμε να εμβολιάσουμε ολόκληρους πληθυσμούς με στόχο όταν θα έρθουν τουρίστες οι μόνιμοι κάτοικοι να ειναι πλήρως εμβολιασμένοι και προστατευμένοι.

Όπως αναφέρει η Telegraph, η Ελλάδα έχει θέσει στόχο για άνοιγμα του τουρισμού της στις 14 Μαϊου, με σχέδιο εμβολιασμού με την κωδική ονομασία «Ελευθερία».

Τα νησιά του Αιγαίου, τα οποία προσελκύουν τους περισσότερους τουρίστες, έχουν κάνει σημαντική πρόοδο, με όσα έχουν πληθυσμό μικρότερο από 1.000 κατοίκους να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο. Στόχος είναι μέχρι τα τέλη Απριλίου πολλά από τα νησιά να διαφημίζονται ως «Covid-free».

Ωστόσο, όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα, οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα φτάνουν μόνο στο 10% του πληθυσμού, ενώ οι αρχές ανακοίνωσαν προσφέρονται δωρεάν τεστ σε 900.000 εργαζόμενους στο λιανικό εμπόριο, στα εστιατόρια και στις μεταφορές.

Τα υπόλοιπα νησιά, τα οποία είναι πιο πιθανό να δεχθούν Βρετανούς τουρίστες, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι τα Κανάρια με 16% του πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί, οι Βαλεαρίδες (17% και Μαγιόρκα 5% εμβολιασμένων), η Μαδέρα (23%), οι Αζόρες (22%), η Σικελία (20%), το Κάπρι, η Ίσκια και το Elba et al, η Κορσική (22,6%), οι Δαλματικές Ακτές, η Μάλτα (25%) και η Κύπρος (10,6%).

Πηγή: tornosnews.gr

Κατηγορίες:Δωδεκάνησα