Δωδεκάνησα

Κως: Στον εισαγγελέα ο Αιγύπτιος που κατηγορείται για κατασκοπεία

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο 43χρονος Αιγύπτιος που κατηγορείται για κατασκοπεία στην Κω. Το κινητό του ήταν φορτωμένο με φωτογραφίες και βίντεο από στρατιωτικές εγκαταστάσεις του νησιού. Ο Αιγύπτιος κατηγορείται ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης που άρχισε σταδιακά να «ξηλώνει» το Λιμενικό σε συνεργασία με άλλες αρχές. Συγκεκριμένα, ο 43χρονος εκτός από κατασκοπεία βαρύνεται και με την κατηγορία της πλαστογραφίας.

Χαρακτηριστικό είναι πως μέχρι τη στιγμή που όδευε στον εισαγγελέα δεν είχε εμφανιστεί κάποιος δικηγόρος να τον εκπροσωπήσει. Για την ακρίβεια, ο αρχικός νομικός εκπρόσωπός του παραιτήθηκε και δεν βρέθηκε κανείς να τον αντικαταστήσει. Ο ίδιος ο Αιγύπτιος πάντως αρνείται όλες τις κατηγορίες και φέρεται να έχει πει στους λιμενικούς: «Ό,τι έχω να πω θα το πω στον εισαγγελέα».

Οι Αρχές, πάντως, δεν έμειναν απλά στη συγκεκριμένη σύλληψη. Αντίθετα, μπήκαν στο σπίτι του 43χρονου, που είναι μόνιμος κάτοικος του νησιού και εργάζεται ως υπάλληλος και έκαναν εξονυχιστικό έλεγχο ψάχνοντας για στοιχεία. Εν τέλει, βρήκαν βιντεοληπτικό υλικό αλλά και φωτογραφίες από στρατιωτικές εγκαταστάσεις και φυλάκια του νησιού. Με βάση αυτά τα στοιχεία, προφανώς το βασικό ερώτημα που προκύπτει είναι το ποιοι ήταν οι τελικοί παραλήπτες των βίντεο και των φωτογραφιών.

Πηγή: ethnos.gr

Κατηγορίες:Δωδεκάνησα, Ελλάδα