Δωδεκάνησα

Παρέμβαση με αποτέλεσμα: μη επιστρεπτέα επιχορήγηση για τα γυμναστήρια και τους παιδότοπους μέχρι το τέλος του μήνα

Ουσιαστικό αποτέλεσμα είχε η παρέμβαση και οι προτάσεις που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, πριν από ένα μήνα, για την οικονομική στήριξη των γυμναστηρίων και των παιδότοπων που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους.

Ο ειδικός γραμματέας του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, κ. Ζερβός ενημέρωσε εγγράφως, τον κ. Κόνσολα ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης θα προχωρήσει στην προκήρυξη στοχευμένης δράσης μη επιστρεπτέας επιχορήγησης για τα γυμναστήρια και τους παιδότοπους, που αναμφισβήτητα έχουν πληγεί σημαντικά και παραμένουν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα σε υποχρεωτική αναστολή φυσικής λειτουργίας.

Η συγκεκριμένη δράση θα καλύπτει λειτουργικές δαπάνες αλλά και το κόστος απασχόλησης εργαζομένων, προκειμένου να στηριχθούν αυτές οι επιχειρήσεις στην προσπάθεια επανεκκίνησης και επαναλειτουργίας τους.

Η δράση αυτή, θα προκηρυχθεί μέχρι το τέλος Απριλίου.

Σε δήλωση του, ο κ. Κόνσολας τονίζει:

«Θα συνεχίσω να καταθέτω προτάσεις, να διεκδικώ λύσεις για τους ανθρώπους που πλήττονται σε αυτή τη συγκυρία. Όταν υπάρχει αποτέλεσμα η ικανοποίησή μου είναι η καλύτερη ανταμοιβή, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση που οι προτάσεις μου έγιναν αποδεκτές.

Πέρα από τη συγκεκριμένη δράση θα διεκδικήσω την υλοποίηση μιας ακόμα πρότασης που κατέθεσα: τη διαμόρφωση ειδικού χρηματοδοτικού προγράμματος, μέσα από το ΕΣΠΑ, για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την εξοπλισμό γυμναστηρίων και παιδότοπων».

Κατηγορίες:Δωδεκάνησα