Δωδεκάνησα

Εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού σε σχολεία της Ρόδου και της Κω

Κλειστά παρέμειναν χθες το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου το οποίο στεγάζεται στο συγκρότημα του Βενετοκλείου και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου λόγω κρουσμάτων της νόσου Covid-19.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο 5ο δημοτικό βρέθηκε εκπαιδευτικός θετική στον κορωνοϊό. Το κρούσμα στο 2ο δημοτικό Αρχαγγέλου, που εντοπίστηκε σε μαθητή, βρίσκεται σε άμεση επιδημιολογική συσχέτιση με το κρούσμα στο 5ο δημοτικό σχολείο.
Χθες πραγματοποιήθηκαν οι αναγκαίες απολυμάνσεις των σχολείων και οι νεφελοψεκασμοί από συνεργεία του δήμου Ρόδου. Τη Δευτέρα τα σχολεία θα λειτουργήσουν ξανά, πλην των τμημάτων, όπου διαπιστώθηκαν τα κρούσματα. Η λειτουργία των δύο τάξεων θα ανασταλεί τις επόμενες ημέρες, όπως προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτοκόλλα του ΕΟΔΥ και τα μαθήματα θα γίνονται μέσω της πλατφόρμας Webex.
Θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν μαθητές στο Γυμνάσιο Κεφάλου, στο 1ο και 2ο ΓΕΛ της Κω (από ένα κρούσμα σε κάθε σχολείο). Κρούσμα Covid-19 υπήρξε στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως, και σε δύο τμήματα στο δημοτικό σχολείο στον Κέφαλο. Τα συγκεκριμένα σχολεία δεν λειτούργησαν χθες προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες απολυμάνσεις, ενώ θα ανασταλεί στο επόμενο διάστημα η λειτουργία των τμημάτων όπου εντοπίστηκαν τα κρούσματα και οι μαθητές θα επιστρέψουν στην τηλεκπαίδευση.
«Η πρώτη εβδομάδα κύλησε ομαλά παρά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην παραλαβή των τεστ αυτοδιαγνωστικού ελέγχου από την Αθήνα. Υπήρξαν μικρά προβλήματα είτε επειδή βρισκόταν self test σε έλλειψη σε κάποια φαρμακεία, είτε επειδή η πλατφόρμα έκλεισε και είχαν καθυστερήσει να τα αναζητήσουν είτε επειδή κάποιοι μαθητές δεν είχαν ΑΜΚΑ. Όλες οι περιπτώσεις αντιμετωπίστηκαν σύμφωνα με τη σχετική ΚΥΑ. Διαπιστώνουμε ότι έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση», δήλωσε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, Χαράλαμπος Ψαράς και συμπλήρωσε τα εξής: «Διαπιστώνουμε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων είναι σε χαμηλό επίπεδο. Όταν εντοπίζεται κρούσμα τηρούνται τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ. Απομονώνονται τα κρούσματα και οι στενές επαφές άμεσα. Γίνεται η απολύμανση των σχολείων από συνεργεία του δήμου και επανέρχεται η λειτουργία τους την επομένη, ενώ αναστέλλεται η λειτουργία των τμημάτων, όπου εντοπίστηκαν τα κρούσματα για το διάστημα που προβλέπεται και οι μαθητές επιστρέφουν στην τηλεκπαίδευση».
Σημειώνεται ότι από την επόμενη εβδομάδα οι μαθητές υποχρεούνται να κάνουν μόνο ένα αυτοδιαγνωστικό τεστ. Το τεστ θα διενεργείται εντός 24 ωρών πριν από την προσέλευση στο σχολείο, κάθε Δευτέρα πρωί, θα δηλώνεται το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr/ σύμφωνα με τις οδηγίες, και τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας θα φέρουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ, που θα επιδεικνύουν στο σχολείο.

 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Κατηγορίες:Δωδεκάνησα