Τήλος

Εργαστήρια Θεατρικού Παιχνιδιού και Δημιουργική Γραφής στην Τήλο

Η Α.Μ.Κ.Ε You in Europe στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος «No man is an Island – Κανένας άνθρωπος δεν είναι νησί» πρόκειται να υλοποιήσει εργαστήρια Θεατρικού Παιχνιδιού και Δημιουργικής Γραφής στην Τήλο, από 25 έως 29 Ιουνίου 2021.

Το νέο project του You in Europe «No man is an Island», ταξιδεύει σε Τήλο, Άη Στράτη, Θεσσαλονίκη και Νέα Μουδανιά, επιχειρώντας να χτίσει γέφυρες επικοινωνίας.

Στόχος των εργαστηρίων είναι να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες τη Δημιουργική Γραφή και το Θεατρικό Παιχνίδι όχι ως απλησίαστες μορφές τέχνης, αλλά ως χρήσιμα εργαλεία που θα τους βοηθήσουν στην καθημερινότητα τους, στον τρόπο με τον οποίο εκφράζονται και επικοινωνούν, στις διαπροσωπικές τους σχέσεις  και ίσως τελικά σε μια βαθύτερη κατανόηση του περιβάλλοντός τους αλλά και του ίδιου τους του εαυτού.

Μέσα από παιχνίδια και ασκήσεις για το σώμα και το πνεύμα, θα αφεθούν σε έναν δημιουργικό ταξίδι που θα τους βοηθήσει να ξεκλειδώσουν τη φαντασία τους, να ανοίξουν τις καρδιές και το μυαλό τους και να γίνουμε οι ήρωες της δικής τους ιστορίας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχες δράσεις και σε άλλα τρία σημεία: Άη Στράτης, Θεσσαλονίκη και Νέα Μουδανιά.

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε όλους τους κατοίκους του νησιού, ηλικίας 14 έως 114 ετών. Θα ακολουθήσει ένα δεύτερο 4ημερο εργαστηρίων στην Τήλο τον Σεπτέμβριο και έπειτα, όσοι ενδιαφέρονται θα συνεχίσουν τα εργαστήρια διαδικτυακά σε ένα online group που θα περιλαμβάνει συμμετέχοντες και από τα 4 σημεία.

Στο τέλος του προγράμματος τα κείμενα που θα προκύψουν από τους συμμετέχοντες των εργαστηρίων, θα κυκλοφορήσουν σε έναν συλλογικό τόμο, με τίτλο «No man is an Island».

Το πρόγραμμα υλοποιείται από το You in Europe και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης και το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙΜ σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή και τοπικές οργανώσεις κάθε περιοχής.

Πρώτος Σταθμός Τήλος: 25-28 Ιουνίου 20021

Ώρες εργαστηρίων: 10:00 – 14:00

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΙΟΥΝΙΟΥΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΙΟΥΝΙΟΥΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ
        10:00 – 11:30Γνωριμία με την ομάδα’ Παιχνίδια εξοικείωσης/ Η γραφή κι εμείςΘεατρικό Παιχνίδι: «Πάρε τον ρόλο!» Φτιάχνοντας τους χαρακτήρες μαςΣου’ πα – μου πες: Η γοητεία του διαλόγου Ασκήσεις Θεατρικού ΠαιχνιδιούΑσκήσεις δημιουργικής γραφής
       11:30 – 11:45ΔιάλειμμαΔιάλειμμα  
       11:45 – 14:00«Μια φορά κι έναν καιρό ήταν…» Εισαγωγή στα βασικά στοιχεία μιας καλής ιστορίας«Ταξίδι στον κόσμο των Ηρώων» Ξεκλειδώνοντας τη φαντασία μας.Σε επαφή με το κείμενο: Ρυθμός, ύφος, γλώσσα Τεχνικές δημιουργικής γραφήςΑξιολόγηση και κλείσιμο συναντήσεων The end #NOT   Σχεδιάζοντας το επόμενο βήμα

Κατηγορίες:Τήλος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s