Δωδεκάνησα

Στη Ρόδο οι πρώτοι επισκέπτες από την Ελβετία με πτήση της AEGEAN

Oι πρώτοι 150 επισκέπτες από την Ελβετία κατέφθασαν με την πτήση A3483 της AEGEAN από τη Ζυρίχη που προσγειώθηκε το Σάββατο το βράδυ στο ανακαινισμένο αεροδρόμιο «Διαγόρας», εγκαινιάζοντας το πρόγραμμα των τακτικών απευθείας πτήσεων του εθνικού μας αερομεταφορέα από το εξωτερικό προς της Ρόδο για τη φετινή τουριστική περίοδο.

Το νησί της Ρόδου αποτελεί μία από τις σημαντικότερες σε δραστηριότητα και δυναμική βάσεις της εταιρείας με παραδοσιακά έντονη κίνηση τη θερινή περίοδο. Αποτελεί δε βαρόμετρο για τον ελληνικό τουρισμό, αλλά και για την AEGEAN καθώς διακρίνεται τόσο για την ποιότητα του τουριστικού προϊόντος και της εμπειρίας που προσφέρει όσο και γιατί αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προορισμούς στη χώρα που μπορούν να υποστηρίξουν την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Φέτος, η AEGEAN θα επιχειρεί με 4 αεροσκάφη από τη βάση της στη Ρόδο σε 31 προορισμούς του εξωτερικού. Ειδικότερα, θα συνδέει τον προορισμό με τις αγορές της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ρωσίας, της Ελβετίας, του Ισραήλ, της Ρουμανίας, των Σκανδιναβικών χωρών κ.α., τόσο με προγραμματισμένες όσο και με ναυλωμένες πτήσεις σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους διεθνείς ταξιδιωτικούς πράκτορες.

Σημειώνεται ότι η πτήση της Ζυρίχης που εγκαινιάστηκε το Σάββατο θα εκτελείται 2 φορές την εβδομάδα. Σταδιακά, θα ξεκινήσουν να πραγματοποιούνται τα τακτικά εβδομαδιαία δρομολόγια σε Φρανκφούρτη, Μόναχο, Παρίσι, Μασσαλία, Λυών, και αλλά και στο Τελ Αβίβ μόλις αποκλιμακωθεί η κρίση στην περιοχή. Συνεχίζονται παράλληλα με αυξημένες συχνότητες τα δρομολόγια προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Καστελόριζο.

Μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ, η διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων της AEGEAN, κα Μαρίνα Σπυριδάκη, επισήμανε ότι η εταιρεία είναι έτοιμη να συμβάλει στην επανεκκίνηση του τουρισμού, έχοντας σχεδιάσει ένα μεγάλο πρόγραμμα απευθείας πτήσεων εξωτερικού από και προς την περιφέρεια και τα νησιά. Αναλυτικότερα, ανέφερε τα εξής:

Ο ανταγωνισμός μεταξύ των παραδοσιακών τουριστικών προορισμών της Μεσογείου έχει ήδη ξεκινήσει και είναι έντονος. Ωστόσο θεωρούμε ότι η χώρα μας με βάση τη θετική περυσινή εμπειρία αλλά και τις προσπάθειες όλων μας θα κερδίσει τον επισκέπτη.

Παρόλο που προσκτόμαστε ακόμη στην αρχή , είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι οι κρατήσεις σταδιακά θα αυξάνονται και εφόσον προχωρήσει ο εμβολιασμός σε ολόκληρη την Ευρώπη αλλά και το Ψηφιακό Πράσινο πιστοποιητικό, θα μπορούσε να μας εκπλήξει ευχάριστα.

Ιδιαιτέρως εάν οι προσπάθειες του Υπουργείου τουρισμού και του ΥΠΕΞ αποδώσουν για την αποκατάσταση της δια συνδεσιμότητας με τη Ρωσία, εάν σταδιακά αποκλιμακώσει η κρίση στο Ισραήλ και φυσικά εάν ενταχθούμε το προσεχές διάστημα στη λίστα των πράσινων χωρών στην Αγγλία.

Είμαστε εδώ για να συμβάλλουμε και το φετινό καλοκαίρι στην επανεκκίνηση του τουρισμού, έχοντας σχεδιάσει ένα μεγάλο πρόγραμμα απευθείας πτήσεων εξωτερικού από και προς την περιφέρεια και τα νησιά

Παράλληλα ο κ. Στέφανος Σαδόπουλος, Διευθυντής πωλήσεων Ελλάδας Κύπρου και Βαλκανίων της AEGEAN επεσήμανε πώς οι πρώτες ενδείξεις είναι ενθαρρυντικές, καθώς ιδίως τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από τις μεγάλες αγορές του εξωτερικού. «Είμαστε αισιόδοξοι ότι η Ρόδος θα αποτελέσει και φέτος έναν από τους κορυφαίους προορισμούς, στις προτιμήσεις των ξένων επισκεπτών.

Κλείνοντάς οι εκπρόσωποι της AEGEAN αναφέρθηκαν στην μακροχρόνια συνεργασία και αμοιβαία στήριξη με την Περιφέρεια και το Δήμο ευχαριστώντας για την εμπιστοσύνη και την αγάπη τόσο τον κόσμο του νησιού όσο και των αρχών», δήλωσε ο κ. Σαδόπουλος.

Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

Η Aegean, όπως ανέφερε η κα Σπυριδάκη, είναι έτοιμη να υποστηρίξει και την προοπτική της επιμήκυνσης της σεζόν, εφόσον υπάρξει ζήτηση. «Εάν υπάρχουν στην Ελλάδα κάποιοι προορισμοί που μπορούν να υποστηρίξουν την επιμήκυνση, τότε σίγουρα η Ρόδος είναι ένας από αυτούς. Βρέθηκε άλλωστε πολύ κοντά στο στόχο πέρυσι, έχοντας μία διανύσει μία πολύ καλή πορεία μέχρι το τέλος της σεζόν. Εφόσον υπάρξει ζήτηση εμείς θα υποστηρίξουμε την προοπτική της επιμήκυνσης. Υπάρχει άλλωστε εξαιρετική συνεργασία με την Περιφέρεια και το Δήμο Ρόδου, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό. Είμαστε κοντά θέλουμε να υπάρχει συνεργασία και σχέση και είμαστε στη διάθεση όλων για να επιτύχουμε το στόχο», ανέφερε η διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων της AEGEAN.

Από την πλευρά του ο κ. Σαδόπουλος εκτίμησε πώς μέχρι και το Νοέμβριο θα υπάρξει ζήτηση. Επεσήμανε όμως ότι η επιμήκυνση της σεζόν θα πρέπει να αποτελεί συνεργατική προσπάθεια. Ειδικότερα ο Διευθυντής πωλήσεων Ελλάδας Κύπρου και Βαλκανίων της AEGEAN δήλωσε τα εξής: Για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου η Aegean καταβάλει κάθε προσπάθεια, επιδιώκοντας συνεργασίες με όλους τους φορείς, με περιφέρειες και δήμους, κεντρικές και τοπικές αρχές. Μία τέτοια προοπτική θα ήταν ωφέλιμη για όλα τα συμβαλλόμενα μέρη, ξενοδοχεία προορισμούς αεροπορικές εταιρείες γενικότερα. Θα πρέπει να είναι όλοι συμμέτοχοι σε μία τέτοια πρωτοβουλία, να αποτελεί συνεργατική προσπάθεια. Η Aegean πρωτοστατεί σε κάθε περίπτωση, αλλά χρειάζεται η συμμετοχή όλων των φορέων. Το 2019 καταφέραμε να επιμηκύνουμε το πρόγραμμά μας κατά ένα μήνα και αυτό ελπίζουμε να συμβεί φέτος. Μπορεί η σεζόν να ξεκίνησε με κάποια καθυστέρηση, πιστεύουμε όμως πώς μέχρι το Νοέμβριο ή ακόμη και το Δεκέμβριο η κίνηση θα είναι καλή.

 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Κατηγορίες:Δωδεκάνησα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s