Δωδεκάνησα

Τουρισμός: Κορυφαίος προορισμός για τους Γάλλους φέτος η Ελλάδα

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό από τη γαλλική αγορά

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό από τη γαλλική αγορά, καθώς όπως φαίνεται η Ελλάδα θα είναι ο κορυφαίος προορισμός για τους Γάλλους φέτος, με την αυξημένη ζήτηση να οδηγεί σε περισσότερες πτήσεις μεταξύ των δύο χωρών για την καλοκαιρινή περίοδο.

Κατά την επίσκεψή του στο Παρίσι ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης είχε επαφές με τους tour operators, οι οποίοι βασιζόμενοι στα τελευταία δεδομένα από τις κρατήσεις και στο άμεσο ενδιαφέρον της αγοράς, εξέφρασαν στον υπουργό την πεποίθηση ότι η τουριστική κίνηση στην Ελλάδα φέτος θα παρουσιάσει μεγάλη αύξηση. 

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες η ζήτηση επανακάμπτει σταθερά, φέρνοντας την Ελλάδα στην πρώτη θέση των προτιμήσεων για το γαλλικό κοινό.

Χαρακτηριστικά, ο γενικός διευθυντής του tour operator «Hèliades» Ζαν Μπραζόν τόνισε ότι «καθοριστικό στοιχείο για την αύξηση της ζήτησης ήταν η έγκαιρη και αναλυτική ανακοίνωση του ανοίγματος του Ελληνικού Τουρισμού στις 14 Μαΐου.

Την άποψη αυτή επιβεβαίωσε και η Διευθύντρια Προϊόντος του tour operator Karavel-Fram, Ναντέζ Κανού, που επισήμανε ότι «αυτή τη στιγμή, οι κρατήσεις για την Ελλάδα ξεπερνούν κατά πολύ τις αντίστοιχες για τους ανταγωνιστικούς προορισμούς».

Ανώτατα στελέχη της αεροπορικής εταιρείας Transavia ενημέρωσαν τον υπουργό ότι η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι πρώτη σε κρατήσεις και όλα δείχνουν ότι θα είναι ο πρώτος προορισμός σε πωλήσεις για την Transavia φέτος, υπερβαίνοντας τη ζήτηση για την Ισπανία και την Πορτογαλία.

Έτσι, η Transavia προχώρησε σε αύξηση του προβλεπόμενου αριθμού επιβατών προς την Ελλάδα για το 2021, φτάνοντας τις 1.100.000 θέσεις.

Η γαλλο-ολλανδική εταιρία, που ανήκει στον όμιλο Air France-KLM, συνδέει τέσσερις γαλλικές πόλεις με 12 προορισμούς στην Ελλάδα, ενώ στη λίστα των δρομολογίων της για το 2021 προστέθηκαν οι νέες πτήσεις Παρίσι – Πρέβεζα, Νάντη – Κέρκυρα και Μονπελιέ – Σαντορίνη.

«Είμαι αισιόδοξος ότι θα έχουμε ένα δυναμικό ρεύμα τουριστών από τη Γαλλία φέτος, καθώς η χώρα μας έχει καταφέρει να διατηρήσει πολύ ψηλά το “brand” της ως ασφαλούς προορισμού, προσφέροντας ταυτόχρονα όλα εκείνα τα ‘ιδιαίτερα’ στοιχεία που αναζητά η Γαλλική τουριστική αγορά», δήλωσε ο κ. Θεοχάρης μετά τη συνάντησή του με τον Ζαν-Μπαπτίστ Λεμουάν, υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και αρμόδιο για θέματα Τουρισμού της Γαλλίας.

ΠΗΓΗ: moneyreview.gr

Κατηγορίες:Δωδεκάνησα, Ελλάδα