Τήλος

Όταν η Τήλος γινόταν το πρώτο πράσινο νησί της Μεσογείου

Αντιδράσεις έχουν προκληθεί τις τελευταίες μέρες με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αστυπάλαια και κυρίως για τις δηλώσεις του, στις οποίες χαρακτήρισε την Αστυπάλαια το πρώτο “πράσινο νησί” της Μεσογείου».

Η Τήλος ήδη από το 2017 έχει διακριθεί και βραβευθεί και χαρακτηριστεί ως: «Το πρώτο ενεργειακά αυτόνομο νησί στη Μεσόγειο».

Η Τήλος είναι ένα νησί που διακρίθηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Μάλιστα, έλαβε το πρώτο βραβείο στον Διαγωνισμό για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας, μία ελληνική πρόταση κατέκτησε το πρώτο Βραβείο στην κατηγορία «Υποστήριξη της Ανάπτυξης των Πράσινων Αγορών και της Αποδοτικής Χρήσης των Πόρων».

Το μεγαλύτερο μέρος των ενεργειακών αναγκών του νησιού καλύπτεται από τη δημιουργία υβριδικού σταθμού εκμετάλλευσης αιολικής και ηλιακής ενέργειας, με δυνατότητα αποθήκευσης.

Ένα έργο που προσέλκυσε πληθώρα δημοσιευμάτων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εσωτερικό και έδωσε το έναυσμα για να υιοθετήσουν κι άλλα νησιά το παράδειγμά της.

Κατηγορίες:Τήλος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s