Κόσμος

Ιταλός υπ. Τουρισμού: Να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Ελλάδος

Εμφανίζεται αισιόδοξος για την πορεία του τουρισμού το καλοκαίρι

Την αισιοδοξία του για την πορεία της τουριστικής περιόδου στη χώρα του εξέφρασε ο υπουργός τουρισμού της Ιταλίας, Μάσιμο Γκαραβάλια, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση της Ρώμης έχει επενδύσει συνολικά 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ στον τουρισμό.

Υπογράμμισε δε, ότι το συνολικό όφελος μπορεί να αγγίξει τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ, υπενθυμίζοντας ωστόσο ότι το 2020 χάθηκαν 27 δισεκατομμύρια ευρώ, λόγω παντελούς έλλειψης ξένων επισκεπτών.

Ο Ιταλός υπουργός ανέφερε ότι οι κρατήσεις ντόπιων τουριστών έχουν ήδη αυξηθεί κατά 10%  και πως υπάρχει αισιοδοξία σε ό,τι αφορά τους ξένους..

Σε ό,τι αφορά το «ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό», ο Γκαραβάλια τόνισε ότι «οι λεπτομέρειες έχουν ήδη καθοριστεί και αν ήταν δυνατόν οι κανόνες αυτοί θα έπρεπε να τεθούν σε ισχύ ακόμη και από αύριο».

Σε σχέση με τους ισχύοντες κανόνες, θεωρεί ότι η χώρα του θα έπρεπε να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ελλάδας, η οποία ζητά μοριακό τεστ από τους τουρίστες, που πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί εντός των 72 ωρών πριν την άφιξή τους, και όχι 48 ωρών , όπως έχει αποφασίσει η Ιταλία.

«Οι επιχειρηματίες του τουριστικού τομέα μας δεν χρειάζονται άλλες κρατικές βοήθειες, αλλά αυτό που λείπει –όσο και αν φαίνεται περίεργο-φέτος, είναι οι εποχικοί εργαζόμενοι», ολοκλήρωσε ο Ιταλός υπουργός.

Πηγή: ot.gr

Κατηγορίες:Κόσμος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s