Δωδεκάνησα

Intrakat: Εγκαίνια γέφυρας στη Ρόδο

Τα εγκαίνια της νέας γέφυρας του ποταμού Μάκαρη, επί της εθνικής οδού Ρόδου-Λίνδου στη Ρόδο, πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη, 9 τρέχοντος

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της κατασκευάστριας εταιρείας Intrakat, η τελετή εγκαινίων πραγματοποιήθηκε από τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κωνσταντίνου Καραμανλή, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, του γγ Υποδομών, Γιώργου Καραγιάννη, του δήμαρχου Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και των κκ Πέτρου Σουρέτη, διευθύνοντα συμβούλου και Δημήτρη Παππά, εντεταλμένου συμβούλου, εκ μέρους της κατασκευάστριας εταιρείας Intrakat. 

Το έργο αφορούσε την κατασκευή -μετά την κατάρρευση της τον Νοέμβριο του 2019- γέφυρας μήκους 120 μέτρων, 4 ανοιγμάτων, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας (μία ανά κατεύθυνση) και με δύο πεζοδρόμια, εκ των οποίων το ένα επιτρέπει τη διέλευση πεζών. Η γέφυρα του ποταμού Μάκαρη, επί της εθνικής οδού Ρόδου-Λίνδου, είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο για το νησί της Ρόδου. Με την ολοκλήρωση του συμβάλλει καθοριστικά στην ασφάλεια των κατοίκων και των χιλιάδων επισκεπτών του νησιού, καθώς και στη βελτίωση της κυκλοφορίας, σε έναν από τους πιο όμορφους και δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας.

Για την πραγματοποίηση του έργου, εντός μόλις 18 μηνών μετά την κατάρρευση, καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε ο ταχύτατος και αποτελεσματικός συντονισμός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με το υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών και το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, για τη μελέτη κατασκευής και την άμεση προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού, καθώς και η εμπειρία και τεχνογνωσία της Intrakat που ανέλαβε την κατασκευή του. 

Η υπογραφή της σύμβασης, ύψους 6,5 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), έγινε τον Ιούνιο 2020 μεταξύ της Intrakat και της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου. 
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το έργο εκτελέστηκε σε δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας της Covid-19, όμως χάρη στους ανθρώπους της Intrakat, με την υψηλή επιστημονική και τεχνική κατάρτιση που διαθέτουν, παραδόθηκε στην κυκλοφορία άρτια εκτελεσμένο και σύμφωνα με το συμβατικό χρονοδιάγραμμα, τον Ιούνιο 2021.

Κατηγορίες:Δωδεκάνησα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s