Δωδεκάνησα

Η πρόταση της Γερμανίας για καραντίνα στους Βρετανούς τουρίστες, έρχεται να επιδεινώσει την τραγική διαχείριση της Κυβέρνησης στον Τουρισμό

Στην εκπομπή της ΕΡΤ «Από τις 6», με τους δημοσιογράφους Δ. Κοτταρίδη και Γ. Πιτταρά, ήταν σήμερα καλεσμένος ο Νεκτάριος Σαντορινιός. Ο βουλευτής Δωδεκανήσου και Τομεάρχης Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχολίασε τις εξελίξεις σε σχέση με την τουριστική σεζόν.

Ø Η Κυβέρνηση χαίρεται για τις φαντασιακές επιτυχίες της, ενώ η χώρα μας παραμένει στο «πορτοκαλί»

«Η πρόταση Μέρκελ για την απαγόρευση εισόδου των Βρετανών στην Ε.Ε., λόγω της εξάπλωσης της παραλλαγής Δέλτα, θεωρώ ότι θα συναντήσει αντιδράσεις από τις χώρες που εξαρτώνται από τον τουρισμό, όπως η Μάλτα, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ελλάδα. Βέβαια, σε αντίθεση με τη Μάλτα ή τις Βαλεαρίδες Νήσους που βρίσκονται στο πράσινο επιδημιολογικά, η χώρα μας συνεχίζει να παραμένει στην «πορτοκαλί» λίστα των Βρετανών. Όλοι εύχονταν ότι οι Βρετανοί θα ξεκινήσουν να έρχονται στην Ελλάδα στις 28 Ιουνίου, αυτό όμως μετατέθηκε, προς νέα αναθεώρηση, για τις 17 Ιουλίου και βλέπουμε».

«Ως συνέπεια, δημιουργείται ακόμα μεγαλύτερη αγωνία στον κόσμο του τουρισμού. Η ελληνική Κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για τον τρόπο που έχει διαχειριστεί το ζήτημα της υγειονομικής ασφάλειας στον κλάδο. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η απόφαση της Κυβέρνησης να αλλάξει τις ταξιδιωτικές οδηγίες και ενώ δεχόταν ταξιδιώτες εμβολιασμένους με σκευάσματα μη-εγκεκριμένα από τον ΕΜΑ, όπως το Sputnik-V, τώρα απαιτεί rapid test δημιουργώντας ξαφνική αναστάτωση στην τουριστική αγορά».

Ø Στενεύει η προοπτική μιας καλής τουριστικής σεζόν, αυξάνονται τα προβλήματα στα νησιά

«Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου Τουριστικών Πρακτόρων Ρόδου, αυτή τη στιγμή στο νησί υπάρχουν 35.000 τουρίστες που οδηγεί στο συμπέρασμα για 15% πληρότητα. Η προσμονή και η ελπίδα που είχαμε, για να πάει καλά η φετινή τουριστική χρονιά, έχει αρχίσει να στενεύει ως προοπτική. Ταυτόχρονα, ιδιαίτερα στα νησιά, δημιουργούνται τεράστια προβλήματα, με τρανταχτό παράδειγμα το Νότιο Αιγαίο, όπου το 90-95% της οικονομίας του βασίζεται στον τουρισμό. Φυσικά αυτό δεν έχει επιπτώσεις μόνο στις τοπικές οικονομίες αλλά και στην εθνική μας οικονομία, εφόσον το 25% του ΑΕΠ διαμορφώνεται από τα τουριστικά έσοδα. Όλες οι πρόσφατες ειδήσεις και όλες οι εξελίξεις, δημιουργούν αυξανόμενη ανησυχία σε όλα τα επίπεδα, και, δυστυχώς, όλο αυτό το διάστημα το Υπουργείο Τουρισμού έχει δείξει ανεπαρκή αντανακλαστικά».

Κατηγορίες:Δωδεκάνησα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s