Τήλος

«No man is an island» Φτιάχνοντας ιστορίες στην αγκαλιά της Τήλου, από την U in Europe!

Ολοκληρώθηκε το τετραήμερο εργαστήριο για το project No man is an island στην Τήλο. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το δελτίο τύπου και να δείτε φωτογραφίες από την U in EU!

Το δελτίο Τύπου:

ΤΗΛΟΣ 25-29 Ιουνίου 2021

Ένα νησί γεμάτο ιστορίες… ένα 4ήμερο ταξίδι στην φαντασία!

Όταν σχεδιάζαμε το πρόγραμμα «No man is an Island – Κανένας άνθρωπος δεν είναι νησί» στην Τήλο, ποτέ δεν φανταζόμασταν με πόσο όμορφα συναισθήματα πληρότητας και δημιουργίας θα αποχωρούσαμε στις αποσκευές μας

Κάθε συμμετέχοντας και μια ξεχωριστή ιστορία. Κάθε ήρωας που ζωντάνευε μέσα από τα εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής και Θεατρικού παιχνιδιού, κι ένα νέο αίνιγμα προς εξερεύνηση!

Μέσα από τις ιστορίες μας ήρθαμε κοντά, αλληλοεπιδράσαμε, εκπλαγήκαμε, συγκινηθήκαμε, δημιουργήσαμε, ζήσαμε την ομορφιά του «μαζί» και του «εδώ»!

Όμως από την ομορφιά της αφήγησης και των ιστοριών δεν γινόταν να αφήσουμε απ’ έξω τα μικρά παιδιά!

Έτσι, με μεγάλη μας χαρά, υποδεχτήκαμε στην παρέα μας την Σοφία Καλμανίδου, υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πτολεμαίδας, που μετέφερε – ως παράλληλη δράση του προγράμματός μας – τις «Ιστορίες στον Αέρα» στο όμορφο νησί της Τήλου και ταξίδεψε τους μικρούς νησιώτες μέσα από τα εργαστήρια δημιουργικής γραφής και φιλαναγνωσίας.Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Δήμο Τήλου για την αξέχαστη, «μαμαδίσια» φιλοξενία και στους συμμετέχοντες έναν έναν ξεχωριστά, για την ομορφιά και την διάθεση που φέρανε μαζί τους στα εργαστήρια!Εις το επανιδείν λοιπόν!————————–

To project «No Man is An Island», ταξιδεύει σε Τήλο, Άη Στράτη, Θεσσαλονίκη και Νέα Μουδανιά, επιχειρώντας να χτίσει γέφυρες επικοινωνίας.

Στόχος των εργαστηρίων είναι να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες  τη Δημιουργική Γραφή και το Θεατρικό Παιχνίδι όχι ως απλησίαστες μορφές τέχνης, αλλά ως χρήσιμα εργαλεία που θα τους βοηθήσουν στην καθημερινότητά τους, στον τρόπο με τον οποίο εκφράζονται και επικοινωνούν, στις διαπροσωπικές τους σχέσεις, και ίσως τελικά σε μια βαθύτερη κατανόηση του περιβάλλοντός τους αλλά και του ίδιου τους του εαυτού. Οι δράσεις μας συνεχίζονται σε Θεσσαλονίκη, Νέα Μουδανιά και Αη Στράτη, ώστε στο τέλος του προγράμματος όλες οι ιστορίες που θα προκύψουν από τα 4 σημεία, θα εκδοθούν σε ένα κοινό, συλλογικό λεύκωμα.

To πρόγραμμα υλοποιείται από το You in Europe, και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης και το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙΜ.

Κατηγορίες:Τήλος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s