Δωδεκάνησα

«Το ζήτημα της εντοπιότητας στις προσλήψεις της ΔΕΗ, δεν επιλύθηκε. Αντιθέτως, υποβαθμίζεται σε ένα απλό μοριοδοτούμενο κριτήριο»

Δήλωση Ν. Σαντορινιού για την ουσιαστική ακύρωση του κριτηρίου Εντοπιότητας στις προσλήψεις της ΔΕΗ

«Ένα δίκαιο αίτημα της τοπικής μας κοινωνίας, έγινε κουρελόχαρτο. Παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες και εκκλήσεις του Ροδιακού λαού και των εργατικών και κοινωνικών φορέων του νησιού, καμία ουσιαστική αλλαγή δεν επήλθε αναφορικά με το κριτήριο της εντοπιότητας στις προκηρύξεις εργασιακών θέσεων για τους σταθμούς παραγωγής στη Ρόδο, ούτε από τον Πρόεδρο-CEO της ΔΕΗ κ. Στάσση, ούτε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σύμφωνα με τη νέα απάντηση του κ. Στάσση (30/6/21), αναφορικά με την κάλυψη θέσεων με σύμβαση αορίστου χρόνου, οι υποψήφιοι μόνιμοι κάτοικοι της Περιφερειακής Ενότητας που είναι εγκατεστημένος ο Σταθμός, εφόσον κληθούν και συμμετέχουν στη διαδικασία της συνέντευξης, λαμβάνουν…απλά μια πρόσθετη μοριοδότηση!

Η Εντοπιότητα δεν είναι μόνο ένα «προσόν» και ένας «τίτλος» για λίγα παραπάνω μόρια. Αποτελεί Αρχή και Δέσμευση, όπως ακριβώς συνέβαινε όλα τα προηγούμενα χρόνια σε αντίστοιχους διαγωνισμούς. Αποτελεί προνομιακό κριτήριο για την πρόσληψη, κατά προτεραιότητα, ντόπιου προσωπικού, στις περιοχές όπου εγκαθίστανται σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στα νησιά μας, ως ανταποδοτικό όφελος για την επιβάρυνση που προκαλείται.

Η ηγεσία της ΔΕΗ, η Κυβέρνηση και οι τοπικοί βουλευτές της ΝΔ, ας σταματήσουν επιτέλους να κοροϊδεύουν τους συμπολίτες μας. Ας σταματήσουν να παίζουν με τις λέξεις για να θολώσουν ένα μεγάλο φιάσκο που πληγώνει κοινωνικά και οικονομικά τους Ροδίτες.

Κατηγορίες:Δωδεκάνησα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s