Τήλος

Δίωρη διακοπή ρεύματος στην Τήλο – Τοποθέτηση του Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης – Απάντηση της Δημάρχου

Στο «σκοτάδι» βυθίστηκε το απόγευμα της Κυριακής 11/7 η Τήλος για 2 ώρες λόγω βλάβης στο τοπικό δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Το γεγονός αυτός σχολίασε ο Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης Μάνος Χατζηφούντας, τονίζοντας πως παρά την ενεργειακή αυτονομία του νησιού δεν μπόρεσε να δοθεί λύση στο πρόβλημα, κατηγορώντας τον Δήμο.

Άμεση ήταν ωστόσο η απάντηση της Δημάρχου Τήλου, Μαρίας Καμμά-Αλειφέρη υπογραμμίζοντας πως η ενεργειακή αυτονομία του νησιού δεν είχε καμία απολύτως σχέση με την διακοπή ρεύματος, καθώς το πρόβλημα υπήρχε στο τοπικό δίκτυο του νησιού κι επομένως ήταν πρακτικά αδύνατο να λειτουργήσει η ανεμογεννήτρια.

Συγκεκριμένα ο κύριος Μάνος Χατζηφούντας ανέφερε πως: «Η απόλυτη ξευτιλα. Το πράσινο και αυτόνομο νησί εδώ και μια ώρα χωρίς ρεύμα. Αγανάκτηση των κατοίκων που τους κοροϊδεύουν ο Δήμος και τα ΜΜΕ λέγοντας για το αυτόνομο νησί και τα βραβεία και από την άλλη τους επαγγελματίες και τους κατοίκους να υποφέρουν με διακοπές ηλεκτροδοτησης κάθε 3,4 μέρες. Ντροπή σας σε όλους τους εμπλεκομενους».

Κι η τοποθέτηση της Δημάρχου: «Βιάστηκαν πάλι να βγάλουν συμπεράσματα οι καλοί φίλοι της Τήλου…κάποιοι καλοί πατριώτες λοιπόν χωρίς να έχουν γνώση τεχνική, επαγγελματική ή έστω να ψάξουν να μάθουν, απλά πετάνε λάσπη στον ανεμιστήρα κ πες πες κάτι θα μείνει! Ε όχι δεν είναι έτσι! Το μόνο που καταφέρνουν είναι να γελάει ο σκεπτόμενος άνθρωπος με τα καμώματα τους! Λοιπόν για να το ξεκαθαρίσουμε. Η Τήλος μας είναι το πρώτο Πράσινο Νησί της Μεσογείου γιατί την ενέργεια που χρειάζεται την παράγει κατά περίπου 80% από ΑΠΕ. ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΝ ΠΡΟΣΔΙΔΕΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ Η ΕΕ και όχι η ελληνική πολιτεία, ο Δήμος ή τα ΜΜΕ. Όταν υπάρχει ζημιά ΕΚΤΟΣ ΝΗΣΙΟΥ δύναται ο υβριδικός σταθμός να ηλεκτροδοτήσει την Τήλο. Όταν όμως η ζημιά είναι εντός, δηλαδή στο δίκτυο, στα καλώδια που μεταφέρουν την ενέργεια, αυτό είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ! Τέτοια περίπτωση ήταν και η αποψινή. Η ζημιά ήταν στο δίκτυο μας. Το είπα ξανά αυτό, δεν υπάρχει τεχνολογία που να μεταφέρει την ενέργεια όπως συμβαίνει με την κινητή τηλεφωνία…Τώρα προς τι η χαρά κ η πρεμούρα να βγαίνουν κάποιοι κ να κατηγορούν ένα σημαντικό έργο που έκανε το νησί της Τήλου παγκόσμια γνωστό, που σάρωσε τα Ευρωπαϊκά βραβεία και έφερε τόση μεγάλη δημοσιότητα στο νησί μας, ας το εξηγήσει η…επιστήμη…»

Κατηγορίες:Τήλος

1 reply »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s