Τήλος

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ Γιώργου Χατζημάρκου στην Τήλο!

Την Τήλο επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ Γιώργος Χατζημάρκος.

Συναντήθηκε με την Δήμαρχο Τήλου κα Μαρία Καμμά και μαζί επισκέφτηκαν τα έργα που γίνονται πάνω στο νησί καθώς και άλλες τοποθεσίες.

Σε ανάρτηση του ο κύριος Χατζημάρκος, για το αρχαιολογικό μουσείο στο Μεγάλο Χωριό, δήλωσε :

Είναι συγκινητικό να βλέπεις την πρόοδο της δουλειάς. Στην Τήλο, ένα νέο σύγχρονο μουσείο-σταθμός αρχαιολογικής και οικολογικής εξερεύνησης του νησιού.
Μαζί, ένας πολυχώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων, πνευματικό κέντρο. Οι Ευρωπαϊκοί πόροι της Περιφέρειας μας, του ΕΣΠΑ 2014-2020, με ποσό 2,3 εκατ. Ευρώ, κάλυψαν και αυτή την ανάγκη. Οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και συγκεκριμένα η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου ολοκληρώνουν σύντομα το έργο και παραδίδουμε στους κατοίκους και επισκέπτες της Τήλου μία σύγχρονη και χρήσιμη υποδομή.
Με την Δήμαρχο Τήλου Μαρία Καμμά, είδαμε σήμερα όλα όσα προχώρησαν αλλά και αυτά που έχουμε ακόμα να φτιάξουμε.
Γιατί, θα τα φτιάξουμε όλα.

Ο κύριος Περιφερειάρχης επισκέφτηκε και τον ασφαλτοστρωμένο πια δρόμο του Μικρού Χωριού. Ένα έργο-αίτημα δεκαετιών των Τήλιων το οποίο φέτος έγινε πραγματικότητα!

Συγκεκριμένα ανέφερε:

Για δεκαετίες ήταν χωματοδρόμος. Ο δρόμος που οδηγεί στο Μικρό Χωριό της Τήλου, ασφαλτοστρώθηκε και απέκτησε στηθαία ασφάλειας. Το Μικρό Χωριό της Τήλου, ένας υπέροχος οικισμός απο το παρελθόν που ψάχνει τον δρόμο της επιστροφής στο σήμερα. Τον βρήκε. Μέσα απο τη συνεργασία, της Περιφέρειας μας και του Δήμου Τήλου. Εχω ξαναπεί οτι μικρά έργα στα νησιά μας, δεν υπάρχουν. Ολα έχουν το ειδικό βάρος της ανατροπής, της αισιοδοξιάς.
Και πρέπει να τα περπατήσεις τα νησιά για να το νιώσεις αυτό. Οταν κάποιοι μου λένε οτι πρέπει η Περιφέρεια να ασχολείται μόνο με τα έργα της αρμοδιότητας της, απαντώ: Και ποιός θα βάλει πλάτη στους Δήμους των νησιών μας ; Με την συντριπτική πλειοψηφία των έργων που εκτελούμε να είναι αρμοδιότητας των Δήμων μας, υλοποιούμε στην πράξη την δέσμευση για συνεργασία, αλληλεγγύη. Χαίρομαι όσο και οι κάτοικοι των νησιών να βλέπω, να περπατώ τα έργα που υλοποιούνται σε αυτά, γιατί αυτό μου δίνει τη δύναμη για τη συνέχεια.
Οσο αντέχουμε, θα συνεχίσουμε.
Γιατί, Αγαπάμε την Ευθύνη

Η άψογη συνεργασία του Δήμου Τήλου και της Δημάρχου κυρίας Μαρίας Καμμά με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Περιφερειάρχη κύριο Γιώργο Χατζημάρκο συνεχίζεται άριστα. Στην Τήλο αναμένονται και άλλα έργα τα οποία μέσα από αυτήν την συνεργασία θα υλοποιηθούν και θα βελτιώσουν την εικόνα και την ποιότητα της ζωής των Τήλιων και των επισκεπτών του νησιού.

Κατηγορίες:Τήλος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s