Τήλος

Τοποθέτηση της Δημάρχου Τήλου σχετικά με τις εκ περιτροπής διακοπές ηλεκτροδότησης στην Κώ και στην Κάλυμνο

Η Δήμαρχος Τήλου Μαρία Καμμά Αλειφέρη τοποθετήθηκε σχετικά με την πρόσφατη ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ που αφορούσε την εκ περιτροπή διακοπή ηλεκτροδότησης σε Κω και Κάλυμνο.

Η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ ανέφερε:

Ο ΔΕΔΔΗΕ σε συνέχεια της προηγούμενης ενημέρωσης μετά τη βλάβη που εκδηλώθηκε σε Μονάδες του σταθμού παραγωγής της ΔΕΗ στον ΑΣΠ Κω και της προσωρινής μείωσης της απόδοσης του παραγωγικού δυναμικού, λόγω των παρατεταμένων υψηλών θερμοκρασιών, ανακοινώνει ότι για το χρονικό διάστημα από τις 00:00 έως 15:00 προγραμματίζει για τις 5 Αυγούστου 2021, εκ περιτροπής διακοπές ηλεκτροδότησης περιορισμένης έκτασης και χρονικής διάρκειας έως 1μιση ώρα, με σκοπό την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του ηλεκτρικού συστήματος.

Ο ΔΕΔΔΗΕ εκφράζει τη λύπη του για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και τους ευχαριστεί εκ των προτέρων για την ενεργό συμμετοχή τους στις προσπάθειες περιορισμού της κατανάλωσης ρεύματος.

Η Δήμαρχος Τήλου τοποθετήθηκε με ανάρτησή της, όπου εξηγεί στον κόσμο την συμβολή του TILOS project στην Τήλο και στα υπόλοιπα νησιά του δικτύου που είναι η Τήλος, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στους επικριτές του TILOS project και σε αυτούς που συνεχίζουν να μηδενίζουν την προσπάθεια αυτή.

Αναλυτικά η τοποθέτηση της Δημάρχου:

Μία ακόμη απόδειξη για το τι προσφέρει το TILOS project στο νησί μας και όχι μόνο…
Σε καθημερινή βάση ο υβριδικός σταθμός της Τήλου, διαθέτει στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της περιοχής μας, έπειτα από εντολή του δεδδηε, το σύνολο σχεδόν της παραγωγής του για την κάλυψη εξ ολοκλήρου των αναγκών του νησιού σε ενέργεια! Σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχει και εξαγωγή ενέργειας στο υπόλοιπο δίκτυο.
Πιο απλά, ο ΥΒΣ Τήλου, εκτός της συμφωνημένης ισχύς, δίνει καθημερινά το ΣΥΝΟΛΟ της διαθέσιμης ενέργειας του σταθμού στο δίκτυο.
Το αποτέλεσμα? Ο Σταθμός μας σηκώνει σχεδόν όλες τις ώρες της ημέρες το σύνολο του φορτίου του νησιού μας ώστε να διευκολύνει τη λειτουργεία του σταθμού παραγωγής προκειμένου αυτός να μην καταρρεύσει, μειώνοντας έτσι την πιθανότητα ενός γενικευμένου black out.Κατόπιν αυτών των ενεργειών, το νησί μας δεν έχει υποστεί την ταλαιπωρία των προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης που άλλα μεγαλύτερα νησιά ήδη έχουν, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υποστούμε και εμείς μια μικρή ταλαιπωρία…
Αυτά προς γνώση και …συμμόρφωση των αναρτήσεων του «βολικού καναπέ» χωρίς να φροντίζουμε πρώτα να μάθουμε πια είναι τα πραγματικά δεδομένα… εκτός και αν υπάρχει άλλος λόγος. Εδώ τα πράγματα αλλάζουν και ο καθένας από τους σοβαρά σκεπτόμενους πολίτες θα πρέπει να απαντάει και να ενεργεί καταλλήλως …

Κατηγορίες:Τήλος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s