Δωδεκάνησα

Νέα ακτοπλοϊκή γραμμή για την Τήλο!

Καθοριστική για ακόμα μια φορά υπήρξε η παρέμβαση της Δημάρχου Τήλου, Μαρίας Καμμά-Αλειφέρη για το δρομολόγιο της εταιρείας SAOS FERRIES, το οποίο θα συνδέει την Κάλυμνο με 5 άλλα νησιά́ και με το Καστελλόριζο.

Πιο συγκεκριμένα στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ), στο οποίο συμμετείχε η Δήμαρχος του νησιού πρότεινε την παραπάνω τροποποίηση του δρομολογίου που πλέον θα συνδέει την Τήλο με Κάλυμνο, Κω, Νίσυρο, Σύμη και Ρόδο.

Παράλληλα όμως, ζήτησε να υπάρχει η συνέχεια του δρομολογίου προς την Χάλκη, με επιστροφή και πάλι στην Ρόδο, το οποίο θα πραγματοποιείται μια φορά την εβδομάδα.

Επιπλέον στο Συμβούλιο πρότεινε την σύνδεση της Τήλου με την Καρδάμαινα στην Κω, με αξιόπλοο πλοίο κι έπειτα υπέβαλλε το εν λόγω αίτημα στο Υπουργείο Ναυτιλίας, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, το ενέκρινε.

Η Δήμαρχος υπενθύμισε και παρουσίασε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ακριτικά νησιά και την σημασία που έχει για την οικονομική ζωή των τόπων αυτών η συχνή ακτοπλοϊκή σύνδεση, ώστε να διευκολυνθεί η ζωή των ντόπιων κατοίκων και να περιοριστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε βασικούς τομείς της ζωής, καθώς και να είναι ως μοχλός ανάπτυξης των τόπων.

Για την γραμμή του ΣΤΑΥΡΟΣ

Αναλυτικότερα για την γραμμή της εταιρείας SAOS FERRIES, στο Συμβούλιο προτάθηκε ο εξορθολογισμός της γραμμής αυτής, αφήνοντας εκτός τη Σύμη. Δηλαδή να εκτελούσε το δρομολόγιο από Κάλυμνο, Κω, Νίσυρο, Τήλο, Χάλκη και Ρόδο, με την λογική ότι η Σύμη εξυπηρετείται κι από άλλες γραμμές. Στο σημείο αυτό η Δήμαρχος Τήλου, τόνισε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν πρόβλημα για το νησί μας, αφού η Τήλος έχει άμεση οικονομική εξάρτηση από την Σύμη. Έτσι πρότεινε το δρομολόγιο να πραγματοποιείται όπως προαναφέρθηκε. Δηλαδή να ξεκινάει από Κάλυμνο, Κω, Νίσυρο, Τήλο, Σύμη και Ρόδο και για μια φορά την εβδομάδα από Ρόδο να συνεχίζει για Χάλκη.

Η κα. Καμμά έδωσε αυτήν την πρόταση προκειμένου να μην χάσει κι η Χάλκη δρομολόγιο με Ε/Γ-Ο/Γ , δεδομένου ότι η καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση που έχει η Χάλκη πραγματοποιείται με πολύ μικρά καράβια, τα οποία δεν έχουν την δυνατότητα μεταφοράς φορτηγών.

Η νέα γραμμή από Καρδάμαινα

Η νέα σύνδεση που εισηγήθηκε, θα πραγματοποιείται από Καρδάμαινα για Τήλο και το αντίστροφο με αξιόπλοο πλοίο προκειμένου να εξυπηρετηθεί η τουριστική περίοδος και συγκεκριμένα ο ημερήσιος τουρισμός. Η Δήμαρχος τόνισε πόσο αναγκαίο είναι να δοθούν κίνητρα στους επιχειρηματίες του νησιού να παραμείνουν στον τόπο τους, που δοκιμάστηκαν με την πανδημία του κορωνοϊού και έτσι μπορούν  να ελπίζουν τη νέα χρονιά σε μια καλύτερη σεζόν.

Τέλος η Δήμαρχος τόνισε πως έχει κάνει ήδη τις απαραίτητες ενέργειες και υπέβαλλε το αίτημα στο Υπουργείο, το οποίο φαίνεται να το ενέκρινε, κατακτώντας μια ακόμα σπουδαία νίκη για το νησί της.

Σε δηλώσεις της η Δήμαρχος Τήλου Μαρία Καμμά Αλειφέρη ανέφερε ότι είναι ικανοποιημένη με την συνεργασία που έχει με την ηγεσία αλλά και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς του Υπουργείου Ναυτιλίας παίρνοντας το μήνυμα ότι δεν είμαστε μόνοι. Η ακτοπλοΐα για εμάς τους νησιώτες είναι οι πνεύμονες μας.

Στην ΔΕΘ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο

Στην συνέχεια η Δήμαρχος μας ενημέρωσε ότι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα παραβρεθεί στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) όπου την Κυριακή το απόγευμα θα συμμετέχει και στο πάνελ του Υπουργείου Ναυτιλίας με θέμα συζήτησης την νησιωτικότητα.

Κατηγορίες:Δωδεκάνησα, Τήλος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s