Τήλος

Παρέλαβε το πρώτο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο ο Δήμος Τήλου!

Από τον διαγωνισμό που είχε διακηρρυχθεί τον περασμένο Ιανουάριο, ο Δήμος Τήλου σήμερα παρέλαβε το πρώτο από τα τέσσερα οχήματα του διαγωνισμού.

Πρόκειται για Nissan LEAF zero emission. Ένα αυτκίνητο τελευταίας τεχνολογίας., ενώ αναμένεται να λάβει ακόμα άλλα τρία οχήματα!

Αναλυτικά το δελτίο τύπου του Δήμου:

Η Τήλος μας και η δημοτική αρχή εξ αρχής φιλοδοξεί να είναι στην πρώτη γραμμή των νησιών της Ευρώπης. Ήδη η Τήλος με το έργο TILOS PROJECT και την διεθνή αναγνώριση της Τήλου μας σαν Το Πρώτο Πράσινο Νησί της Μεσογείου έχει καταστεί πρωτοπόρος στην φιλοπεριβαλλοντική πολιτική.

Μετά από τα βραβεία του Ενεργειακού Νησιού και του Βραβείου των Πολιτών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης Ανάπτυξης το 2018, το βραβείο στο διαγωνισμό της κατηγορία «Ανάπτυξης των Πράσινων Αγορών και της Αποδοτικής Χρήσης των Πόρων» το 2019, ήρθε ακόμη μια ξεχωριστή διάκριση να επιβραβεύει το μεγάλο μας αυτό εγχείρημα. Το βραβείο αυτό, του Υπεύθυνου Νησιού 2020 – RESPonsible Island.

Το εκτεταμένο πρόγραμμα της δημοτικής αρχής με απόλυτο προγραμματισμό συνεχίζει να εφαρμόζεται και έπειτα από τις ενεργειακά αυτόνομες στάσεις της δημοτικής συγκοινωνίας οι οποίες λειτουργούν με ηλιακά πάνελ, των ενεργειακά αυτόνομων κολόνων δημοτικού φωτισμού καθώς και των δύο ενεργειακά αυτόνομων σταθμών φόρτισης οχημάτων, προχωράει στην ηλεκτροκίνηση, με στόχο να αντικατασταθούν σε βάθος χρόνου όλα τα οχήματα του Δήμου με ηλεκτρικά. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Τήλου σε συνέχεια του διεθνούς διαγωνισμού(ο οποίος χρηματοδοτείται από Πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων) που προκηρύχθηκε τον περασμένο Ιανουάριο για την προμήθεια τεσσάρων ηλεκτροκίνητων οχημάτων, παρέλαβε σήμερα το ηλεκτροκίνητο επιβατικό όχημα.

Το νέο όχημα του δήμου μας είναι 100% ηλεκτρικό, μηδενικών εκπομπών ρύπων και με εμβέλεια φόρτισης 389 χλμ.

Ο Δήμος Τήλου με βάση τον διαγωνισμό αναμένεται να λάβει ακόμα ένα ηλεκτροκίνητο αστικό λεωφορείο, ένα ηλεκτροκίνητο όχημα μικρών διαστάσεων με καρότσα καθώς και ένα ηλεκτροκίνητο τετράκυκλο όχημα με ανατρεπόμενη ανοικτή κιβωτάμαξα.

Η δημοτική αρχή συνεχίζει να δίνει απαντήσεις έμπρακτα ακόμα και σε αυτούς που αυτές τις αξιέπαινες μακροχρόνιες δράσεις είτε τις ψηφίζουν κατά είτε τις πολεμούν ύπουλα και προσπαθούν να τις μηδενίσουν με λάσπη παραπληροφόρησης.

Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας με οργανωμένο σχέδιο, εμπεριστατωμένο λόγο και σοβαρές προτάσεις παρά τον πόλεμο που δεχόμαστε και τις αντιξοότητες.

Για το νησί μας, την Τήλο μας!

Κατηγορίες:Τήλος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s