Δωδεκάνησα

Θεσμοθέτηση δημοτικής συγκοινωνίας στην Χάλκη !

Ανακοίνωση αναφορικά με την συζήτηση και ψήφιση σχετικού θέματος που αφορά τη Δημοτική Συγκοινωνία του Δήμου Χάλκης, εξέδωσε η παράταξη της μειοψηφίας και ο επικεφαλής κος Μιχάλης Σταματιάδης.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται συγκεκριμένα:
«Μετά από τρεις προσπάθειες της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Χάλκης, από το 2019 μέχρι τις 16/8/21, για να εισαχθεί το θέμα της δημοτικής συγκοινωνίας στο δημοτικό συμβούλιο και να αποφασιστεί η θεσμοθέτηση και λειτουργία της, δυστυχώς όλες οι προτάσεις αυθαίρετα δεν εισήχθησαν από την δημοτική αρχή στο δημοτικό συμβούλιο για συζήτηση.  Η τελευταία άρνηση της εισαγωγής του θέματος  στο δημοτικό συμβούλιο συνέβη προ ολίγων ημερών, στις 16/8/2021.

Αμέσως μετά, στις 18/8/21 και επί τη βάσει του σαφέστατου για το θέμα αυτό νόμου 4555/2018 (Κλεισθένη), που διέπει την τοπική αυτοδιοίκηση, κατατέθηκε  από τους έξι συμβούλους της αντιπολίτευσης νέα πρόταση, να συζητηθεί το θέμα μόνο του εντός έξι ημερών, χωρίς άλλη δυνατότητα άρνησης από τη μεριά της δημοτικής αρχής, δεδομένου ότι μια καινούργια άρνηση σύμφωνα με το νόμο, παρέπεμπε στις εποπτικές αρχές τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου με το ερώτημα της κατάχρησης εξουσίας και της πιθανής καθαίρεσης.

 Και ενώ επί δυό χρόνια και μέχρι προ ολίγων ημερών, η δημοτική αρχή αρνιόταν να θέσει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, προφανώς λόγω των πιέσεων των ιδιωτικών συμφερόντων που την χειραγωγούν και προ του διαφαινόμενου γεγονότος να υπερψηφιστεί η δημοτική συγκοινωνία με μόνη την πρόταση της αντιπολίτευσης, ξαφνικά κάνει την ανάγκη φιλοτιμία και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καταθέτει εισήγηση με την οποία συμφωνεί επιτέλους και η συμπολίτευση, με την υιοθέτηση της δημοτικής συγκοινωνίας.

Με αυτόν τον περιπετειώδη τρόπο αγαπητοί συμπατριώτες, επιτέλους η θεσμοθέτηση και λειτουργία της δημοτικής συγκοινωνίας αποφασίστηκε στις 24/8/21.

Η δημοτική συγκοινωνία, όπως έχουμε ξαναπεί κατ´ επανάληψη, είναι ένα κοινωνικό αγαθό, που θα βοηθήσει τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Χάλκης, να επισκέπτονται όλα τα ενδιαφέροντα μέρη του νησιού μας,  εύκολα, οικονομικά και με τακτά καθημερινά δρομολόγια.

Επιπλέον, θα βοηθήσει τους ηλικιωμένους και τους έχοντες κάθε είδους κινητικά ή άλλα προβλήματα υγείας, να μετακινούνται ευκολότερα εντός του οικισμού καθώς και προς το ιατρείο.
Τελικά αποδείχτηκε για μία ακόμη φορά ότι θέματα που βελτιώνουν την ζωή του συνόλου των κατοίκων, με επιμονή και υπομονή και ανεξάρτητα από τις πιέσεις των ιδιωτικών συμφερόντων, τελικά μπορούν να έχουν θετική κατάληξη.

Επειδή όμως, όπως όλοι γνωρίζουμε, μία απόφαση δεν αρκεί από μόνη της για να γίνει πραγματικότητα η δημοτική συγκοινωνία, εμείς υποσχόμαστε ότι θα παρακολουθήσουμε συστηματικά την δημοτική αρχή, όπως έχουμε υποχρέωση να κάνουμε και για όλα τα ζητήματα, ώστε το θέμα να μην μεταφερθεί στις καλένδες, αλλά να γίνουν εμπρόθεσμα όλες οι απαραίτητες γραφειοκρατικές και οργανωτικές ενέργειες, ώστε η δημοτική συγκοινωνία να γίνει πραγματικότητα το ταχύτερο δυνατό.»

Κατηγορίες:Δωδεκάνησα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s