Δωδεκάνησα

Η Ρόδος και τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου θα αποτελέσουν προορισμούς 12μηνου τουρισμού

 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Εντολή του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να αποτελέσουν η Ρόδος, τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και όλη η Ελλάδα προορισμούς 12μηνου τουρισμού, δήλωσε χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στην αίθουσα περιφερειακού συμβουλίου μαζί με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο και τον δήμαρχο, κ. Αντώνη Καμπουράκη, ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Ρόδο.
Ο τουρισμός, όπως δήλωσε ο κ. Κικίλιας, αποτελεί ατμομηχανή της εθνικής μας οικονομίας ακόμη και σε περιόδους κρίσης, γεγονός που αποδεικνύει η μεγάλη φετινή επιτυχία της Ρόδου, η οποία ακόμη και τη χαμηλή φθινοπωρινή περίοδο συνεχίζει να προσελκύει ένα σημαντικό αριθμό επισκεπτών.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υπουργός, μέχρι τις 17 Οκτωβρίου το νησί μας είχε φιλοξενήσει 163.997 επισκέπτες, ενώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο είχε δεχθεί 54.000 τουρίστες.
Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και η Ρόδος αποτελούν προορισμούς με μεγάλες δυνατότητες και με σημαντικές υποδομές με την απαραίτητη τεχνογνωσία και εμπειρία και σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τον Δήμο θα μεγιστοποιηθούν τα φετινά καλά αποτελέσματα.
O κ. Κικίλιας συνεχάρη όλους τους επιχειρηματίες της Ρόδου και της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για την υποδειγματική και υψηλού επιπέδου συμπεριφορά, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Αυτός ο επαγγελματισμός απέδωσε καρπούς. Ο στόχος των 10 δις. ευρώ τουριστικών εσόδων έχει επιτευχθεί και δεν αποκλείεται να φθάσουν τα έσοδα τα 12 δις. ευρώ στο τέλος της σεζόν!
Η προετοιμασία για την σεζόν του 2022, όπως είπε ο υπουργός, έχει ήδη ξεκινήσει, καθώς ήδη τρέχουν οι επικοινωνιακές καμπάνιες του EOT της Marketing Greece της ΠΝΑΙ και τοπικών φορέων για την προσέλκυση επισκεπτών.
Ο υπουργός τουρισμού ζήτησε να φουλάρουν όλοι τις μηχανές ώστε να είναι έτοιμες από τον Μάρτιο να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες.
Τόνισε ότι δεν θα υπάρχει άνθρωπος ο οποίος δεν θα θελήσει να επισκεφθεί του χρόνου τους ελληνικούς προορισμούς.
Στόχος είναι να μένουν ευχαριστημένοι οι επισκέπτες και να αποτελέσουν τους καλύτερους πρεσβευτές του ελληνικού τουρισμού!


Ήδη αεροπορικές εταιρείες όπως η Transavia και η Air France έχουν προγραμματίσει αύξηση των αφίξεων κατά 50% το 2022 ενώ η Easy Jet, Jet 2, British Airways ξεκινούν τις πτήσεις νωρίτερα, αυξάνοντας τη συχνότητα των αεροπορικών συνδέσεων.
«Έχουμε μία εξαιρετική ευκαιρία μπροστά μας που πρέπει να αρπάξουμε, να δουλέψουμε από κοινού. Αποδείξαμε μέσα στην πανδημία ότι με την καλή συνεργασία με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και τον Δήμο Ρόδου, ότι μπορούμε να έχουμε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Αυτό θα το επαναλάβουμε, μόνο που αυτή τη φορά θα είναι μία συνεργασία με ένα δυνατό περιεχόμενο, με αναβάθμιση υπηρεσιών. Πρέπει μετά από τρεις κρίσεις να επιστρέψουμε σε αυτό που αξίζουμε και σε αυτό που πρέπει να έχουμε», κατέληξε ο υπουργός κ. Κικίλιας.
Το Νότιο Αιγαίο, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης, κ. Χατζημάρκος, λαμβάνοντας στο λόγο στη συνέχεια, κατάφερε το αδιανόητο. Πέτυχε το καλύτερο rebound στον τουρισμό σε όλη την Ευρώπη. Και ήδη το 2021 είναι η χρονιά αναφοράς για πολλά μικρά νησιά της περιφέρειας, που έχουν υπερβεί τους δείκτες του 2019! «Αυτό το ιστορικό ρεκόρ το πετύχαμε με δουλειά, με σχέδιο. Και είμαι υπερήφανος που είμαι μέλος αυτής της μεγάλης προσπάθειας. Η επιτυχία οφείλεται στη δουλειά όλης της κοινωνίας, των επιχειρηματιών, των εργαζόμενων, των φορέων, του Α’ Βαθμού Αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας, της Κυβέρνησης. Όλοι βαδίζουμε στο ίδιο μονοπάτι. Στο ίδιο μονοπάτι βρίσκεται και το Υπουργείο Τουρισμού. Στο πρόσωπο του Βασίλη Κικίλια εμείς βλέπουμε τον Υπουργό με τον οποίο πέρυσι διαχειριστήκαμε άλλες προκλήσεις και συνεχίζουμε πλέον να συνεργαζόμαστε πάνω σε ένα άλλο δύσκολο έργο. Τελικά όμως επιβεβαιώνεται ότι οι προκλήσεις πάνε μαζί με τις ευκαιρίες. Δίπλα σε κάθε κίνδυνο υπάρχει μία ευκαιρία. Φτάνει να τη βρούμε», δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος.
Ο δήμαρχος Ρόδου, κ. Αντώνης Καμπουράκης, ανέφερε από την πλευρά του ότι η επιτυχής διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και η άριστη συνεργασία που είχαν ο δήμος και η Περιφέρεια με το Υπουργείο Υγείας επί της ηγεσίας του κ. Κικίλια εγγυώνται το καλό αποτέλεσμα και της συνεργασία για τον τουρισμό.


«Στη Ρόδο και στο Νότιο Αιγαίο, το 95% του εισοδήματός μας προέρχεται από τον τουρισμό. Εδώ χτυπά η καρδιά του ελληνικού τουρισμού και από τον τουρισμό περνάει η ανάκαμψη της πατρίδας μας.Έχετε δηλώσει κύριε Υπουργέ ότι η ανάκαμψη της Ελλάδας περνά από τον τουρισμό… Εδώ στη Ρόδο χτυπάει η καρδιά του ελληνικού Τουρισμού. Είπατε επίσης ότι το τουριστικό μέλλον της χώρας βασίζεται σε επενδύσεις, στις ανακαινίσεις, στην ποιότητα και στην αειφορία. Η Ρόδος είναι κοντά σας, σας θεωρούμε κοντά μας και σε κάθε περίπτωση νιώθουμε ότι αυτά που αποδείξατε στο Υπουργείο Υγείας είναι η εγγύηση ότι και το Υπουργείο Τουρισμού θα αντεπεξέλθει στο ακέραιο στις νέες προκλήσεις που θα βρούμε μπροστά μας και στις ανάγκες της σεζόν του 2022. Από την πλευρά μας υποσχόμαστε ότι από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο πολίτη του νησιού θα συνεργαστούμε για την ανάκαμψη και για να στηρίξουμε το εθνικό ΑΕΠ που τόσο πολύ βασίζεται στον τουρισμό», δήλωσε ο κ. Καμπουράκης απευθυνόμενος στον Υπουργό Τουρισμού κ. Β. Κικίλια, αναφέροντας ότι αισθάνεται πως μιλά σε ένα Ροδίτη (ακόμη και αν αυτός μένει στην Αθήνα)!
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Ρόδο κ. Κικίλιας, συμμετείχε χθες σε σύσκεψη στη συνάντηση εργασίας υπό τον Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκο με την παρουσία των βουλευτών Μάνου Κόνσολα και Βασίλη Υψηλάντη και εκπροσώπων των τοπικών φορέων, ενώ είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Ρόδου, κ. Αντώνη Β. Καμπουράκη στο γραφείο του στο δήμο. Σήμερα ο Υπουργός τουρισμού θα έχει συναντήσεις με τις διοικήσεις του Επιμελητηρίου, της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων, του Εμπορικού Συλλόγου και της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου.

Κατηγορίες:Δωδεκάνησα, Ελλάδα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s