Ελλάδα

Τέλη κυκλοφορίας 2022: Διαθέσιμα στην πλατφόρμα myCAR

Διαθέσιμα στην πλατφόρμα myCAR είναι από σήμερα τα τέλη κυκλοφορίας 2022, όπως ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Ειδικότερα, μέσω της πλατφόρμας που άνοιξε, οι ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν τη δυνατότητα:

  • Να θέσουν σε ψηφιακή ακινησία/κυκλοφορία το όχημά τους, καταθέτοντας ψηφιακά τις πινακίδες του, χωρίς να πρέπει να επισκεφθούν τη ΔΟΥ τους.
  • Να κατεβάσουν το ειδοποιητήριο για τα τέλη κυκλοφορίας και να λάβουν βεβαίωση μη οφειλής τελών κυκλοφορίας.
  • Να άρουν την ακινησία του οχήματός τους και να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας με το μήνα.

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι φέτος να μην χρειαστεί να φτάσουμε μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου της επόμενης χρονιάς για να καταβληθούν τα τέλη κυκλοφορίας. Το ενδεχόμενο παράτασης δεν μπορεί να αποκλειστεί (άλλωστε παρατάσεις δίδονται ουσιαστικά κάθε χρόνο και χωρίς να υπάρχει η αναστάτωση της πανδημίας) αλλά το γεγονός ότι φέτος δεν έχουμε «εκπλήξεις» όσον αφορά στο περιεχόμενο των ειδοποιητηρίων βοηθάει στο να συμπιεστεί ο χρόνος πληρωμής.

Τα τέλη κυκλοφορίας πρακτικά μοιράζονται σε τρεις διαφορετικές «ταχύτητες», ανάλογα με τον χρόνο πρώτης κυκλοφορίας του οχήματος. Η πρώτη ταχύτητα περιλαμβάνει τα οχήματα που έχουν κυκλοφορήσει πριν από τον Νοέμβριο του 2010. Είναι η μεγαλύτερη κατηγορία με τα οχήματα τα τέλη κυκλοφορίας των οποίων υπολογίζονται με βάση τον κυβισμό.

Η δεύτερη κατηγορία καλύπτει μια ολόκληρη 10ετία, δηλαδή τα οχήματα που έχουν κυκλοφορήσει από την 01/11/2010 μέχρι και το τέλος του 2020. Είναι τα οχήματα τα τέλη κυκλοφορίας των οποίων υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές αερίων ρύπων.

Ίδια η μεθοδολογία αλλά διαφορετική η κλίμακα υπολογισμού για την 3η ταχύτητα στην οποία ανήκουν όλα τα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά μετά την 1/1/2021 και φυσικά θα κατατάσσονται όλα τα ακίνητα που θα κυκλοφορούν από εδώ και στο εξής.

Κατηγορίες:Ελλάδα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s