Ελλάδα

Ζήτησε εντολή ανανέωσης και απηύθυνε μήνυμα ενότητας

Εντολή ανανέωσης, αλλά και μήνυμα ενότητας για τις εκλογές της Κυριακής, απηύθυνε από την Ρόδο, ο υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κ. Νίκος Ανδρουλάκης, την Πέμπτη το βράδυ σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους, λίγο πριν την ομιλία του στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου.
Ειδικότερα, ερωτηθείς σχετικά με την παρουσία του στην Ρόδο, τόνισε τα εξής:
«Είχα δεσμευτεί ότι σε όσες πόλεις της Ελλάδας δεν κατάφερα να πάω πριν από την πρώτη Κυριακή, θα προσπαθήσω να πάω τη δεύτερη αυτή εβδομάδα. Και θέλω εδώ από τη Ρόδο να απευθύνω μήνυμα ελπίδας, προς τους προοδευτικούς πολίτες που βλέπουν ότι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη επιστρέφει. Η παράταξη είναι εδώ, το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας χάνουν τον ύπνο τους γιατί καταλαβαίνουν ότι πια υπάρχει ένα κόμμα που 270.000 πολίτες δίνουν καθαρή εντολή. Εντολή ανανέωσης, εντολή ενότητας, εντολή πολιτικής αυτονομίας. Αυτή την εντολή ζητώ να έχω στα χέρια μου την Κυριακή το βράδυ. Καλώ σε μαζική συμμετοχή όλους τους πολίτες, όπως και την πρώτη Κυριακή, και τους εγγυώμαι ότι και την επόμενη ημέρα θα είμαι πρόεδρος όλης της παράταξης, χωρίς να διακρίνω ποιοι με ψήφισαν ή όχι. Θα υπάρχει μια πραγματική διαφάνεια και αξιοκρατία στο κόμμα μας και είμαι έτοιμος να συγκρουστώ με όποιο μεγάλο ή μικρό συμφέρον κρατά πίσω την Ελλάδα και την κάνει μια χώρα χαμένων ευκαιριών. Αυτό ζητούν οι πολίτες, αυτό θα κάνουμε για να ξαναγίνουμε ένα κόμμα, το κόμμα του ελληνικού λαού».
Ερωτηθείς ο κ. Ανδρουλάκης για τη συμμετοχή στις εκλογές της Κυριακής επεσήμανε τα εξής:
«Είμαι πεπεισμένος ότι υπάρχει υψηλό ενδιαφέρον. Και αυτό το ενδιαφέρον θα αποτυπωθεί και τη δεύτερη Κυριακή.
Έχουμε κοινές αγωνίες εκατομμύρια Έλληνες για καλύτερη ζωή, λιγότερες ανισότητες και περισσότερες ευκαιρίες για εμάς και τα παιδιά μας. Θέλουμε ένα κράτος που σέβεται τον πολίτη, ένα δίκαιο πολιτικό σύστημα που αντιμετωπίζει τις αδικίες που υπάρχουν στη χώρα μας. Όλα αυτά είναι αγωνίες που κάνουν την παράταξη αναγκαία στον τόπο.
Το κόμμα μας μπορεί να γίνει ξανά βασικός αντίπαλος της δεξιάς παράταξης. Ουσιώδης διαφορά που οδήγησε μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας να συμμετέχει στις εκλογές είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει κάνει πολλά λάθη, αλλά η φθορά του δεν είναι ραγδαία, επειδή πάρα πολλοί άνθρωποι δεν εμπιστεύονται την προηγούμενη κυβέρνηση».
Κληθείς να σχολιάσει τις καταγγελίες του συνυποψήφιου του για την προεδρία του κόμματος κ. Γιώργου Παπανδρέου για ‘νοθεία’ στον πρώτο γύρο των εκλογών, ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε:
«Υπάρχει επιτροπή η οποία διεξάγει τις εκλογές. Μπορεί το ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΝΑΛ να απαντήσουν σε αυτά».
Σε ερώτηση πού έχει βάλει τον πήχη για τα ποσοστά του κόμματος εάν εκλεγεί πρόεδρος, στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, δήλωσε: «Θεωρώ ότι με αυτή την μεγάλη συμμετοχή και μια πραγματική ενότητα, αφήνοντας πίσω τις διχόνοιες και τις άσχημες συμπεριφορές του παρελθόντος που πλήγωσαν τον ελληνικό λαό, το κόμμα μας μπορεί να γίνει ξανά, εκείνο το κόμμα που θα είναι ο βασικός αντίπαλος της δεξιάς παράταξης. Διότι σήμερα –και αυτό είναι μια ουσιώδης διαφορά που οδήγησε πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας να συμμετέχει στις εκλογές του πρώτου γύρου, είτε να τις παρακολουθήσει- είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης κάνει πολλά λάθη, αλλά η φθορά του δεν είναι ραγδαία. Διότι πάρα πολλοί άνθρωποι δεν εμπιστεύονται την προηγούμενη κυβέρνηση. Εμείς πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε κόμμα εξουσίας, κόμμα προγραμματικό, κόμμα με αξίες και αρχές ώστε να υπάρχει μια ισχυρή προγραμματική Κεντροαριστερή αντιπολίτευση απέναντι στον κ Μητσοτάκη –κι αυτό είναι η δική μου φιλοδοξία, αλλά και η φιλοδοξία της παράταξής μας».
Ερωτηθείς, τέλος σχετικά με τις προσδοκίες που έχει για τα Δωδεκάνησα που αποτέλεσαν για πολλά χρόνια ένα από τα κάστρα του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε: «Όπως τα Δωδεκάνησα, έτσι και η Κρήτη, και τα νησιά μας. ήταν κάποτε τα ‘κάστρα’ του ΠΑΣΟΚ και φιλοδοξώ να ξαναγίνουν. Διότι οι δημοκράτες πολίτες που γνωρίζουν τι έκανε το κόμμα στην διάρκεια της Μεταπολίτευσης, παρ’ όλα τα λάθη ότι συγκριτικά έχει προσφέρει πολλαπλάσια από τα υπόλοιπα κόμματα. Αφήνοντας τα λάθη στο χτες, τις παλιές συμπεριφορές, αυτά που πλήγωσαν τον ελληνικό λαό, αλλά κρατώντας τις αξίες του, το μεγάλο του έργο, τις υποδομές του, την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, κοιτάει το μέλλον. Κοιτάμε μπροστά, ξαναγινόμαστε δυνατοί και αλλάζουμε σελίδα για τον τόπο μας».
ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ
Παρά τους περιορισμούς λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ο κόσμος έδωσε το παρών στην ομιλία του κ. Νίκου Ανδρουλάκη. Από νωρίς συγκεντρώθηκαν αρκετά παλαιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και νέοι ενώ παραβρέθηκαν οι πρώην βουλευτές κ.κ. Βασίλης Παπανικόλας, Νίκος Ζωίδης, οι πρώην δήμαρχοι κ.κ. Στάθης Κουσουρνάς, Φώτης Χατζηδιάκος, Αλέκος Παπουράς, πρώην αντιδήμαρχοι όπως οι κ.κ. Σάββας Διακοσταματίου, Γιάννης Περδίκης, Μιχάλης Σταυρής, Μιχάλης Παλαιολόγου, Γιώργος Πόκκιας, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτρης Ζανεττούλλης, στελέχη του κόμματος όπως η κα Ελευθερία Φτακλάκη, ο κ. Δημήτρης Κρεμαστινός, οι κ.κ. Βάιος Καλοπίτας, Παναγιώτης Μπουλιέρης, Νικηφόρος Παπανικόλας, ο πρώην πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου κ. Σάββας Χατζησάββας, o εκπρόσωπος του νομαρχιακού παραρτήματος της ΑΔΕΔΥ κ. Κώστας Μουτσάκης, ο τοπικός σύμβουλος κ. Κώστας Τρέχας, αρκετά παλαιά μέλη κ.ά.

Να σημειωθεί ότι η…. ‘Ομάδα Λοβέρδου’ εμφανίσθηκε με 25 άτομα στην ομιλία.

Η ΟΜΙΛΙΑ
«Δεσμεύομαι την Κυριακή το βράδυ να είμαι πρόεδρος όλων αν μου δώσετε αυτή τη δυνατότητα, είτε αυτών που με ψήφισαν, είτε αυτών που δεν με ψήφισαν», τόνισε στην ομιλία του ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης.

«Κάποιοι δεν πίστευαν ότι αυτή η διαδικασία θα οδηγήσει 270.000 πολίτες, προοδευτικούς δημοκράτες όλων των γενεών να συμμετέχουν δυναμικά την προηγούμενη Κυριακή. Η συμμετοχή τους είναι η ελπίδα, η συμμετοχή τους είναι η πυξίδα. Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει, ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης χάνουν τον ύπνο τους και αυτό είναι το μήνυμα της προηγούμενης Κυριακής. Είμαστε εδώ ξανά όλοι μαζί, χωρίς τους παλιούς διαχωρισμούς, ενωμένοι, γνωρίζοντας ότι δεν πρέπει να επαναλάβουμε τα λάθη του χθες», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης, σχολιάζοντας την προσέλευση στην κάλπη της προηγούμενης Κυριακής και την προοπτική που αυτή δημιουργεί.
Απέναντι στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, ερχόμαστε να ξαναγίνουμε η κεντροαριστερά που θα ξανακάνει αντιπολίτευση στη δεξιά παράταξη κι όχι ένα κόμμα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που το γέννησε η κρίση και είναι όπλο στα χέρια του Μητσοτάκη η φαυλότητά του και ο λαϊκισμός του. Σε αυτό το δίπολο της διχόνοιας και της μιζέριας, αναγεννιέται η Δημοκρατική Παράταξη και θα είναι η επόμενη κυβερνητική επιλογή του ελληνικού λαού, για να έχει ο λαός προοδευτική, ρεαλιστική, προγραμματική επιλογή.
Η σοσιαλδημοκρατία επιστρέφει γιατί η πανδημία ανέδειξε την αναγκαιότητά της.
Οι ανάγκες γεννούν τα κόμματα, οι ανάγκες για κοινωνικό κράτος, ισότητα, αξιοπρέπεια, κοινωνική δικαιοσύνη, είναι εδώ και πρέπει να τις απαντήσουμε. Αυτές οι ανάγκες αναγεννούν την Παράταξη και την κάνουν ισχυρή. Αυτή την ιστορική ευθύνη ζητώ να σηκώσουμε στις πλάτες όλοι μαζί την επόμενη Κυριακή. Καλώ λοιπόν ξανά και εδώ από τη Ρόδο και τους 270.000 δημοκράτες προοδευτικούς πολίτες που μας τίμησαν και μας έδωσαν ελπίδα, να έρθουν ξανά, να συναντηθούμε, και μαζί να δώσουμε τον αγώνα των επόμενων βουλευτικών εκλογών.
Ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε καθαρή εντολή ανανέωσης, καθαρή εντολή ενότητας. Μιας ενότητας που δεν πρόκειται να επιτρέψω σε κανέναν να παίξει μαζί της. Κανένας δεν θα ξαναπαίξει με την ενότητα του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης. Το λέω αυτό γιατί πληγώθηκαν τα μέλη μας, οι φίλοι μας, όλοι, από συμπεριφορές παλιών πρωταγωνιστών. Η ενότητα πια δεν θα είναι το βόλεμα των παλιών πρωταγωνιστών. Θα είναι ενότητα της βάσης, του προγράμματος, των αξιών, και των αρχών του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης.

Σχετικά με την επόμενη μέρα, κανείς δεν θα έχει ειδική συμπεριφορά, δεν θα είμαστε ένα κόμμα που θα προσγειώνονται αλεξιπτωτιστές σε κρίσιμες θέσεις. Θα είμαστε ένα κόμμα εσωτερικής αξιοκρατίας που θα σέβεται όλα του τα στελέχη, ό,τι επιλογές κι αν κάνουν. Δεν θα επιτρέψω ποτέ ξανά και σε κανέναν να κάνει τα μέλη και τους φίλους μας κλακαδόρους αποφάσεων της κεντρικής διοίκησης. Κάθε μας θέση θα είναι προϊόν διαβούλευσης και εσωτερικής δημοκρατίας».

 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Κατηγορίες:Ελλάδα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s