Δωδεκάνησα

Σαρωτική νίκη Ανδρουλάκη και στο νομό Δωδεκανήσου

Σαρωτική ήταν η νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη και στα Δωδεκάνησα όπου έλαβε συνολικά 2.889 ψήφους έναντι 1.117 του Γ. Παπανδρέου, καταγράφοντας σημαντική υπεροχή που φτάνει στο 71,9%.
Αξιοσημείωτη κατά το δεύτερο γύρο των εκλογών στα Δωδεκάνησα για την ανάδειξη νέου προέδρου στο ΚΙΝΑΛ ήταν η συμμετοχή των πολιτών που ξεπέρασε τα 4.000 άτομα προσδίδοντας δυναμική στο αποτέλεσμα αλλά και στην εντολή που έλαβε ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.
Στην πόλη της Ρόδου προσήλθαν στις τρεις κάλπες που στήθηκαν στο Ροδίνι συνολικά 975 άτομα, ενώ σε Εμπωνα, Ιαλυσό, Αρχάγγελο, Κρεμαστή, Αφάντου και Γεννάδι ψήφισαν συνολικά 1.054 άτομα.
Στο νησί της Ρόδου ο Ν. Ανδρουλάκης έλαβε 1.421 ψήφους έναντι 598 του Γ. Παπανδρέου.
Σημαντική ήταν η διαφορά του Ν. Ανδρουλάκη από τον Γ. Παπανδρέου και στην Κω, όπου ο νέος πρόεδρος έλαβε 589 ψήφους έναντι 171 του πρώην πρωθυπουργού.
Ο Γ. Παπανδρέου κατά τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών προηγήθηκε του Ν. Ανδρουλάκη μόνο στην Κάρπαθο και στην Τήλο, όπως και στον πρώτο γύρο των εκλογών.
Η διαδικασία κύλησε ομαλά χωρίς να καταγραφούν προβλήματα υπό την εποπτεία και τον συντονισμό του γραμματέα της Ν.Ε. κ. Νίκου Τρίπη που είχε την ευθύνη για τα νησιά του νοτίου συγκροτήματος, ενώ ο κόσμος άρχισε να προσέρχεται στις κάλπες από νωρίς το πρωί.
Να σημειωθεί ότι στα Δωδεκάνησα την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021 ψήφισαν συνολικά 5.217 άτομα. Στο νησί της Ρόδου προσήλθαν κατά τον πρώτο γύρο των εκλογών 2.674 άτομα εκ των οποίων οι 1.253 στις κάλπες του Ροδινιού και οι υπόλοιποι στις Δημοτικές Κοινότητες Εμπωνας, Ιαλυσού, Αρχαγγέλου, Κρεμαστής, Αφάντου και Γενναδίου.
Σε δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους οι κ.κ. Γ. Νικητιάδης (ο οποίος ψήφισε στο Ροδίνι στον δεύτερο γύρο των εκλογών), Γ. Γιαννόπουλος, Π. Μπουλιέρης, Δ. Ζανεττούλλης, Τ. Λύμουρας επισήμαναν την αναγκαιότητα να παραμείνει η παράταξη ενωμένη την επόμενη ημέρα τονίζοντας ότι η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στην εκλογική διαδικασία δείχνει και τον δρόμο για την επιστροφή του Κινήματος πιο δυναμικά στα πολιτικά δρώμενα και ενισχύει τον ρόλο του ως διαμορφωτή εξελίξεων.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα στα Δωδεκανησα συνολικά και ανά νησί έχουν ως εξής:

 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Κατηγορίες:Δωδεκάνησα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s