Ελλάδα

Β. Κικίλιας: Στρατηγική μας στόχευση η τουριστική ανάπτυξη όλων των περιφερειών προς όφελος της ελληνικής οικογένειας

«Η πολιτική στόχευση και η στρατηγική μας είναι να δώσουμε τη δυνατότητα και τα εργαλεία έτσι ώστε όλες οι περιφέρειες, όλοι οι δήμοι και όλα τα μοναδικού κάλλους γεωγραφικά σημεία της χώρας μας, να αναπτύξουν το τουριστικό τους προϊόν», ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και συνέχισε: «Το νομοσχέδιο αυτό δεν είναι πεδίο πολιτικών ή μικροπολιτικών αντιπαραθέσεων, γιατί έχει κάτι το οποίο θεωρώ ότι υπηρετούμε όλοι: Το τουριστικό μοντέλο το οποίο εξελίσσεται και στο οποίο προσθέτουμε νέα εργαλεία, αποτελεί ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας, καθώς το 25% του ΑΕΠ της χώρας έμμεσα ή άμεσα προέρχεται από τον τουρισμό».  

Με τους Οργανισμούς Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού θα προσελκύουμε ταξιδιώτες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου προς όφελος της ελληνικής οικογένειας, σημείωσε ο υπουργός και συμπλήρωσε ότι το νομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα να δημιουργηθούν πρότυποι τουριστικοί προορισμοί ολοκληρωμένης διαχείρισης, δηλαδή οργανισμοί διαχείρισης και προώθησης του προορισμού και να υπάρξουν και παρατηρητήρια βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.  


Η στρατηγική του νομοσχεδίου είναι να επιστρέψει ο πλούτος, να επιστρέψει το κέρδος από την προσπάθεια αυτή στην ελληνική οικογένεια, στην ελληνική κοινωνία, υπογράμμισε και πρόσθεσε τα εξής: «Θα χρησιμοποιήσουμε τις βέλτιστες πρακτικές που μπορούμε να έχουμε, προκειμένου αυτοί οι προορισμοί να προβληθούν. Και αυτά είναι εργαλεία τα οποία μπορούν να ενώσουν και να συνθέσουν τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα Επιμελητήρια, τα ξενοδοχεία, τον ιδιωτικό τομέα, τους τουριστικούς πράκτορες, τα tour operators, τις αεροπορικές εταιρίες, όλους τους φορείς οι οποίοι ενδιαφέρονται πραγματικά και εμπλέκονται στο τουριστικό προϊόν, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και το εμπόριο που είναι σημαντικό, αναπόσπαστο κομμάτι του τουριστικού προϊόντος».  


Αναφορικά με τις ιαματικές πηγές, τόνισε ότι ανάπτυξη τους συνδέεται με την ευεξία, τον υγιεινό τρόπο ζωής και το wellness και στάθηκε στη σύσταση ανώνυμης εταιρίας τονίζοντας τα εξής: «Δεν παίρνουμε τις ιαματικές πηγές από τους δήμους. Οι δήμοι πρέπει να μπορέσουν να τις αναπτύξουν, αλλιώς, πάλι με μετοχολόγιο το οποίο ανήκει 100% στο ελληνικό κράτος και στους δήμους, να περάσουν τις ιαματικές πηγές σε αυτή την ανώνυμη εταιρεία. Η εταιρεία έγινε έπειτα από διαβούλευση με την ΚΕΔΕ και συμφώνησαν όλοι οι δήμοι προκειμένου να τις εκμεταλλευτούν. Το ζητούν και πάρα πολλοί εγχώριοι και εξωχώριοι επενδυτές που θα ήθελαν να επιστρέψουν τις επενδύσεις τους στην τοπική κοινωνία».  
Το σχέδιο, όπως είπε, εντάσσεται σε μία οριζόντια στρατηγική ανάπτυξης για να έρθει να επικαθίσει πάνω σε αυτό, όπως έχει προβλέψει η ελληνική κυβέρνηση, το Ταμείο Ανάκαμψης, το RRF, με 320 εκατ. ευρώ που θα επενδυθούν σε μαρίνες, λιμάνια, χιονοδρομικά κέντρα, ιαματικές πηγές, πρόσβαση των ΑμεΑ σε παραλίες και κέντρα, ψηφιοποίηση των βασικών δομών του τουρισμού, όπως του ΕΟΤ.  


Τέλος, αναφερόμενος στην περιοχή του ναυαγίου στη Ζάκυνθο σημείωσε ότι σε άμεσο χρονικό διάστημα θα λυθεί το μεγάλο πρόβλημα και θα καταστεί βιώσιμο, υψηλής ποιότητας τουριστικό προϊόν. «Θα κάνω ό,τι ανθρωπίνως μπορεί να γίνει και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου, νομοθετώντας έτσι ώστε να διασφαλιστεί η πρόσβαση στη συγκεκριμένη περιοχή του ναυαγίου και να μην κινδυνεύει κανένας συμπολίτης μας, ούτε ταξιδιώτης. Να είναι το ναυάγιο τουριστικό προϊόν βιώσιμο και πολύ υψηλής ποιότητας», είπε ο κ. Κικίλιας.  

Κατηγορίες:Ελλάδα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s