Δωδεκάνησα

Παραβιάσεις σε Ρόδο-Καστελόριζο απο τουρκικά μαχητικά ως αντιστάθμισμα των εξορύξεων στην Κύπρο

Τουλάχιστον 10 μαχητικά F-16 ανατολικά της Ρόδου-Πρόβα τζενεράλε αποβατικών σχεδίων σε άσκηση στην Σμύρνη οι Τούρκοι
Συνεχή παιχνίδια εκφοβισμού κατά της Ελλάδος παίζουν οι Τούρκοι διότι προφανώς ετοιμάζονται να προκαλέσουν σε Αιγαίο/Α/Μεσόγειο, σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πηγές».

Σύμφωνα με πηγές, η Τουρκική πολεμική αεροπορία προς το παρόν από το πρωί έχει στείλει στο πλαίσιο άσκησης που κάνει τουλάχιστον 10 μαχητικά F-16 ανατολικά της Ρόδου

Υπάρχουν παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου και αναχαιτίσεις από την ελληνική πολεμική αεροπορία. Οι Τούρκοι κινούνται μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου, απογειώνοντας μαχητικά αεροσκάφη από την αεροπορική βάση του Ντάλαμαν, χωρίς βέβαια να καταθέτουν σχέδιο πτήσης, εισέρχονται παράνομα και στο FIR Λευκωσίας

Την ίδια περίοδο έχουμε, στρατιωτική άσκηση απόβασης σε νησί “εχθρικής χώρας” στο Αιγαίο, προέβλεπε  το σενάριο νέας τουρκικής ασκήσεως, ενώ οι Τούρκοι τονίζουν εμφατικά ότι, ”Οι στρατιώτες μας είναι έτοιμοι για δράση!”, (το ίδιο όμως και οι Έλληνες πεζοναύτες αν και εφόσον απαιτηθεί για να μην ξεχνιόμαστε).

Ο Muhammed Fatih Durhan ανέφερε ότι άσκηση με πραγματικά πυρά πραγματοποιήθηκε στον κόλπο της Σμύρνης.

Στην ανάρτηση που κοινοποίησε στον λογαριασμό Twitter του τουρκικού υπουργείου άμυνας, αναφέρεται ότι: «Η διοίκηση της Ομάδας Αμφιβίων Αποστολών πραγματοποίησε άσκηση σε όρμο στον Κόλπο της Σμύρνης”.

Το τουρκικό υπουργείο άμυνας ανέφερε ότι οι ασκήσεις επιχειρησιακής ετοιμότητας της διοίκησης της ομάδας αμφίβιων αποστολών πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία.

Την ακριβώς στιγμή ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση της τουρκο-πακιστανικής άσκησης με την επωνυμία AYYILDIZ-2021, η οποία διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη με τη συμμετοχή των ομάδων Υποβρύχιων καταστροφών (SAT) και των Ομάδων İkbal του Πολεμικού Ναυτικού του Πακιστάν.

Πληροφορίες επίσης  μη επιβεβαιωμένες, αναφέρουν την συνεχή στρατιωτική ετοιμότητα και τις ασκήσεις της Ταξιαρχίας πεζοναυτών στην Φώκαια της Σμύρνης εδώ και μεγάλο διάστημα, δημιουργώντας προς το παρόν μόνο εντυπώσεις.

Πηγή pentapostagma.gr

Κατηγορίες:Δωδεκάνησα, Ελλάδα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s