Δωδεκάνησα

Tην Κυριακή θα προσεγγίσει τη Ρόδο το πρώτο κρουαζιερόπλοιο

Την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022 θα ξεκινήσει η κρουαζιέρα στη Ρόδο με το κρουαζιερόπλοιο “Viking Sky” που θα κάνει ποδαρικό στο λιμάνι μας τη νέα χρονιά, και μάλιστα θα πραγματοποιηθεί και η σχετική υποδοχή από τον δήμο Ρόδου και τις τοπικές αρχές.

Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της φετινής χρονιάς θα καταπλεύσει στις 7 το πρωί προερχόμενο από το Κουσάντασι της Τουρκίας και θα αναχωρήσει για το Ηράκλειο στις 6 το απόγευμα. Το ίδιο πλοίο αναμένεται στη Ρόδο και στις 30 Ιανουαρίου προερχόμενο από τη Λεμεσό έχοντας επόμενο προορισμό τη Μύκονο.

Σε ό,τι αφορά τη νέα χρονιά τα μηνύματα είναι όχι μόνο θετικά αλλά και ιδιαίτερα ικανοποιητικά για την εξέλιξη της κρουαζιέρας καθώς κάθε μέρα που περνά οι εταιρείες ανακοινώνουν όλο και περισσότερες προσεγγίσεις για τη Ρόδο.

Μέχρι στιγμής, έχει δηλωθεί ο κατάπλους 480 κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι μας, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο όσο περνά ο καιρός.

Εκτός από τον Ιανουάριο τον πρώτο μήνα του 2022 που έχει δηλωθεί ο κατάπλους δύο κρουαζιερόπλοιων, έγινε γνωστό ότι τον Φεβρουάριο θα επισκεφτούν τη Ρόδο τρία κρουαζιερόπλοια το “Viking Sky” στις 9, το “Amera” στις 12 και το “Emerald Azura” στις 16 Φεβρουαρίου, το Μάρτιο δεκαπέντε, τον Απρίλιο 46 και το Μάιο 70. Μάλιστα στις 31 Μαΐου θα βρίσκονται στο λιμάνι μας σύμφωνα με το πρόγραμμα και αν δεν αλλάξει κάτι μέχρι τότε, συνολικά 8 κρουαζιερόπλοια!

Η κρουαζιέρα φαίνεται ότι ανακάμπτει και αν δεν ανακόψει την πορεία της η πανδημία, τότε θα καταγράψει ρεκόρ προσεγγίσεων, αναβιώνοντας τις παλιές καλές εποχές.

Ενδεικτικό της ανάκαμψης που έχει ξεκινήσει είναι και το γεγονός ότι οι εταιρείες άρχισαν να δηλώνουν προσεγγίσεις και για το 2023, χρονιά κατά την οποία το λιμάνι της Ρόδου θα δεχτεί σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία 220 κρουαζιερόπλοια, αριθμός που θα αυξηθεί σημαντικά.

Κάνοντας μία σύγκριση με την περσινή χρονιά κατά την οποία στο νησί μας κατέπλευσαν συνολικά 195 κρουαζιερόπλοια που μετέφεραν 130.516 τουρίστες, διαπιστώνει κανείς ότι έχει ξεκινήσει μία τροχιά επιστροφής στην κανονικότητα για την κρουαζιέρα.

Ήδη η χρονιά που φεύγει ήταν ενδεικτική των προθέσεων που υπάρχουν για το 2022 αφού σταδιακά ο αριθμός των κρουαζιερόπλοιων αυξάνεται και όσο περνούν οι μέρες προστίθενται όλο και περισσότερα στον κατάλογο εκείνων που θα καταπλεύσουν στη Ρόδο.

Τα 480 κρουαζιερόπλοια που έχουν δηλωθεί μέχρι στιγμής είναι ένας αριθμός ιδιαίτερα μεγάλος που προκαλεί αισιοδοξία στην τοπική κοινωνία αφού μέχρι στιγμής υπερκαλύπτεται ο αριθμός εκείνων που προσέγγισαν τη Ρόδο το 2019 τη χρονιά πριν την εκδήλωση της πανδημίας.

Τότε το λιμάνι μας δέχτηκε συνολικά 258 κρουαζιερόπλοια, αριθμός που είχε κριθεί ικανοποιητικός καθώς τα τελευταία χρόνια η κρουαζιέρα γνώρισε μεγάλη υστέρηση στην περιοχή μας για διάφορους λόγους. Μάλιστα υπάρχουν μέρες μέσα στην επόμενη χρονιά κατά τις οποίες θα επικρατεί κυριολεκτικά συνωστισμός στο λιμάνι αφού η Ρόδος θα υποδέχεται ακόμα και επτά κρουαζιερόπλοια.

Για το λόγο αυτόν έχει ξεκινήσει ήδη ένας προγραμματισμός για το πώς θα αγκυροβολήσουν τα πλοία, αφού ορισμένα από αυτά θα δέσουν στην Ακαντιά, ώστε να εξυπηρετηθούν με ασφάλεια και χωρίς προβλήματα.

Το ενδιαφέρον όπως ομολογούν κύκλοι της κρουαζιέρας είναι έντονο για το 2022 καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η ζήτηση αναμένεται να εκτιναχθεί λόγω της ανάγκης των ανθρώπων να ταξιδέψουν και να ξεφύγουν από τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία.

Η Ρόδος παραμένει σταθερή αξία στα προγράμματα και αυτό φαίνεται από τις προσεγγίσεις που έχουν ήδη δηλωθεί για το λιμάνι της Ρόδου. Το νησί μας προσβλέπει σε ιδιαίτερα μεγάλη κίνηση καθώς το ενδιαφέρον που υπάρχει είναι έντονο και θα είχε ήδη αποτυπωθεί από πέρυσι αν δεν ανέκοπτε την πορεία της κρουαζιέρας η πανδημία.

Η μείωση στα έσοδα όλης της αγοράς και ειδικά στη Μεσαιωνική Πόλη ήταν μία πραγματικότητα καθώς για μία ακόμα χρονιά η συρρίκνωσή τους είναι δραματική και ο προβληματισμός μεγαλώνει σε ό,τι αφορά την ανάγκη επιβίωσης μέχρι το τέλος του χειμώνα. Η καλή κίνηση ενός σύντομου διαστήματος το καλοκαίρι δεν ήταν ικανή να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Το γεγονός λοιπόν ότι πλησιάζουμε σιγά-σιγά τα 500 κρουαζιερόπλοια για την επόμενη χρονιά, αριθμός που θα ξεπεραστεί πολύ σύντομα, δημιουργεί κλίμα αισιοδοξίας και ικανοποίησης καθώς τα νούμερα θυμίζουν τις παλιές καλές εποχές που το νησί ήταν επίκεντρο της κρουαζιέρας και δεχόταν χιλιάδες τουρίστες.

Κατηγορίες:Δωδεκάνησα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s