Δωδεκάνησα

Τροποποιείται το δρομολόγιο του ΣΤΑΥΡΟΣ – Λιγότερες ώρες το ταξίδι από και προς την Ρόδο!

Η παρέμβαση της Δημάρχου Τήλου Μαρίας Καμμά Αλειφέρη στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ), στο οποίο συμμετείχε, περίπου στα τέλη Μαΐου του 2021, είχε θετικό αποτέλεσμα!

Η Δήμαρχος τότε είχε προτείνει τροποποίηση του δρομολογίου, σε αντίθεση με αυτό που είχαν προτείνει τότε οι υπεύθυνοι (Κάλυμνος-Κως-Νίσυρος-Τήλος-Χάλκη-Ρόδος) με την λογική ότι η Σύμη εξυπηρετείται κι από άλλες γραμμές. Η Δήμαρχος τότε αφού εξήγησε την αναγκαιότητα να μην εξαιρεθεί η Σύμη από το δρομολόγιο δεδομένης της οικονομικής αλληλεξάρτησης των οικονομιών των δύο νησιών (Τήλος-Σύμη), αντιπρότεινε το δρομολόγιο να να ισχύει μία από Αστυπάλαια και μία Κάλυμνο για Κω-Νίσυρο-Τήλο-Σύμη-Ρόδο και να συνεχίζει για Χάλκη, δεδομένου ότι η καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση που έχει η Χάλκη πραγματοποιείται με πολύ μικρά πλοία τα οποία δεν μεταφέρουν φορτηγά.

Ο Δήμος Τήλου στο πλαίσιο της απόφασης κατακύρωσης με σύμβαση ανάθεσης δημόσιας σύμβασης στην εταιρεία Παναγιά Δαφνιώτισσα Ν.Ε. (SAOS) του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Οι αγώνες μας δικαιώνονται!

Μετά την καθοριστική παρέμβαση της Δημάρχου μας, Μαρίας Καμμά Αλειφέρη, στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) περίπου στα τέλη Μαΐου 2021, στο οποίο τότε είχε προτείνει την τροποποίηση του δρομολογίου του ΣΤΑΥΡΟΣ, ήρθε η επιβεβαίωση και η δικαίωση του αγώνα μας! Στις 12 Ιανουαρίου ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, υπέγραψε την απόφαση κατακύρωσης με σύμβαση ανάθεσης δημόσιας σύμβασης στην εταιρεία Παναγιά Δαφνιώτισσα Ν.Ε. (SAOS).

Η γραμμή του ΣΤΑΥΡΟΣ εξορθολογίστηκε με βάση το συμφέρων της Τήλου μας, των κατοίκων και των επισκεπτών της αλλά και των υπόλοιπων νησιών αφού η πρόταση της Δημάρχου Τήλου ήταν συμφέρουσα όχι μόνο για το νησί μας αλλά και για τα τριγύρω.

Με την πρόταση της το δρομολόγιο πια θα ξεκινάει από Αστυπάλαια για Κω-Νίσυρο-Τήλο-Σύμη-Ρόδο μία φορά την εβδομάδα με επιστροφή, από Κάλυμνο για Κω-Νίσυρο-Τήλο-Σύμη-Ρόδο μία φορά την βδομάδα με επιστροφή, Ρόδο-Καστελλόριζο τρεις φορές την εβδομάδα με επιστροφή και Ρόδο-Χάλκη δύο φορές την εβδομάδα με επιστροφή.

Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται πια αισθητά ο χρόνος του συγκεκριμένου δρομολογίου προς όφελος όλων μας.

Ευχαριστούμε θερμά όλα τα μέλη του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, οι οποίοι ομόφωνα ενέκριναν τα νέα δρομολόγια.

Συνεχίζουμε τους αγώνες μας, εκμεταλλευόμαστε τις ευκαιρίες, προτείνουμε λύσεις με εμπεριστατωμένο λόγο και οργανωμένο σχέδιο, με μοναδικό γνώμονα την Τήλο μας!

Η διαδρομή που θα ακολουθεί το ΣΤΑΥΡΟΣ είναι η εξής:

Κατηγορίες:Δωδεκάνησα, Τήλος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s