Δωδεκάνησα

23.268 πτήσεις τσάρτερ έχουν προγραμματιστεί έως τώρα στην Ρόδο!

Μετά από δύο δύσκολες και απαιτητικές χρονιές λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, o ροδίτικος τουρισμός ετοιμάζεται για …απογείωση! Η τουριστική κίνηση τη φετινή σεζόν εκτιμάται ότι θα φθάσει στα επίπεδα του 2019, κατά την οποία η Ρόδος είχε δεχθεί 2,4 εκατ. ξένους επισκέπτες, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ.
Ήδη το νησί προετοιμάζεται για την νέα τουριστική περίοδο που αναμένεται να ανοίξει στις 27 Μαρτίου. Εκτιμάται ότι μέχρι τα μέσα Απριλίου θα έχει ανοίξει ένα μεγάλο ποσοστό των ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων, καθώς όλοι θα θελήσουν να είναι στις …επάλξεις από νωρίς για να παλέψουν και να «μετριάσουν» τις απώλειες των προηγουμένων ετών.

Συνολικά 23.268 πτήσεις τσάρτερ έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν από τον Μάρτιο μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου. Ο μεγαλύτερος όγκος των πτήσεων, θα πραγματοποιηθεί στο τετράμηνο από τον Ιούνιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο (17.324 πτήσεις).
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με επίσημες πηγές οι προγραμματισμένες πτήσεις τσάρτερ ανά μήνα έχουν ως εξής:
ΜΑΡΤΙΟΣ: 89
ΑΠΡΙΛΙΟΣ 995
ΜΑΪΟΣ: 2.200
ΙΟΥΝΙΟΣ: 3.800
ΙΟΥΛΙΟΣ: 4.731
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: 4.733
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ: 4.060
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ: 2.660
«Όπως όλα δείχνουν, έχουμε μπροστά μας μία πολύ καλή τουριστική σεζόν. Σύμφωνα με την ενημέρωση που λαμβάνω από ανθρώπους που έχουν συγκεκριμένη εικόνα για τη ζήτηση, οι ρυθμοί των κρατήσεων είναι ικανοποιητικοί, τουλάχιστον από τις βασικές αγορές. Για τις σκανδιναβικές χώρες δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το τοπίο, καθώς δεν έχει αποτυπωθεί εμπράκτως η όποια ζήτηση υπάρχει, τουλάχιστον όχι μέχρι στιγμής. Συνεπώς, δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα γίνει με τις πτήσεις που έχουν προγραμματιστεί από τις συγκεκριμένες χώρες. Επίσης, υπάρχουν αρκετές προγραμματισμένες πτήσεις την πρώιμη σεζόν από αγορές όπως είναι η Ιταλία και η Γαλλία, από τις οποίες οι αφίξεις ξεκινούν αργότερα, κοντά στην υψηλή περίοδο. Δεν μπορούμε όμως να γνωρίζουμε από τώρα εάν θα πραγματοποιηθούν στο τέλος όλες αυτές οι πτήσεις, καθώς πρόκειται για επισκέπτες που προτιμούν να ταξιδεύουν άλλη εποχή», δήλωσε ο αερολιμενάρχης Ρόδου, κ. Σπύρος Δεληγιάννης, και συμπλήρωσε ότι:
«Σε γενικές γραμμές πάντως, ο αριθμός των προγραμματισμένων πτήσεων είναι ιδιαίτερα αυξημένος, γεγονός που έρχεται να ενισχύσει τις προσδοκίες για την τουριστική κίνηση. Ιδιαίτερα στο τετράμηνο από Ιούνιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο η πυκνότητα των πτήσεων είναι εντυπωσιακή. Υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για την τουριστική περίοδο. Οι προοπτικές είναι εξαιρετικές και ελπίζουμε να εξελιχθούν όλα ομαλά και να μην υπάρξουν ανατροπές. Ο αριθμός των προγραμματισμένων πτήσεων πιθανότατα θα διαφοροποιηθεί. Ενδεχομένως να υπάρξουν ακυρώσεις εάν δεν είναι ικανοποιητικές οι πληρότητες ή και να προστεθούν επιπλέον, πράγμα το οποίο μάλλον θα ήταν πιο δύσκολο να σημειωθεί».

 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Κατηγορίες:Δωδεκάνησα, Ελλάδα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s