Δωδεκάνησα

Να στηριχθούν τα ιατρεία στα μικρά νησιά

Την ανάγκη να στηριχθούν τα περιφερειακά ιατρεία και τα κέντρα υγείας των μικρών νησιών, ζητά η Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών-Πειραιώς, με επιστολή της στον διοικητή της 2ης ΥΠΕ κ. Χ. Ροϊλό.

Συγκεκριμένα, αναφέρει τα εξής:
«Κύριε Διοικητά,
Όπως σας έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενη επιστολή μας, ο τομέας της Υγείας έχει βαρύνουσα σημασία για τους κατοίκους των ακριτικών νησιών του Νοτιοανατολικού Αιγαίου, οι οποίοι δοκιμάζονται καθημερινά από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στη σύγχρονη Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, της αστυφιλίας και της ανεργίας.

Είναι λοιπόν ευνόητο, ότι υπάρχει ανάγκη εξασφάλισης ενός επιπέδου ζωής και υπηρεσιών -τουλάχιστον σε θέματα υγείας και παιδείας- που δεν θα τους αδικούν σε σύγκριση με τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες.

Όπως γνωρίζετε, πολλά από τα ιατρεία των νησιών μας έχουν ανάγκη από στελέχωση, καθώς η γραφειοκρατική δυσκαμψία του Ελληνικού Δημοσίου, οδηγεί τα ιατρεία της άγονης γραμμής σε υπολειτουργία. Υπάρχουν, χαρακτηριστικά, πολλές περιπτώσεις υποψηφίων, ιδιαιτέρως ντόπιων, για μία θέση (ιατρικού ή νοσηλευτικού προσωπικού, οδηγού ασθενοφόρου, κ.λπ.), η οποία, είτε λόγω καθυστέρησης της προκήρυξης, είτε λόγω αυστηρών/ανεδαφικών κριτηρίων επιλογής, καταλήγει κενή, γεγονός ιδιαίτερα ανησυχητικό και επικίνδυνο για την εξασφάλιση παροχής ιατρικών υπηρεσιών στους κατοίκους των μικρών νησιών.

Για αυτό τον λόγο, ζητάμε να υπάρξει νομοθετημένη πρόβλεψη προκειμένου η εκάστοτε προκήρυξη που αφορά στην πλήρωση θέσεων στα ιατρεία των άγονων και προβληματικών περιοχών να παραμένει ανοικτή μέχρι να καλυφθούν οι κενές θέσεις, χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό.

Κλείνοντας, θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε την ανάγκη πλήρωσης των θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο ΚΥ Πάτμου και στο ΠΠΙ Σύμης, αιτήματα για τα οποία, έχετε ήδη λάβει αναλυτικές επιστολές, στις οποίες περιγράφεται η σοβαρότητα των θεμάτων.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος: Γιάννης Φραγκούλης
Η Γεν. Γραμματέας: Μαριάννα Αντύπα».

Κατηγορίες:Δωδεκάνησα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s