Δωδεκάνησα

ITB Berlin: Η TUI δεν βλέπει αλλαγές στη συμπεριφορά κράτησης – Τα ελληνικά νησιά είναι τα κορυφαία αγαπημένα

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της TUI Germany Stefan Baumert, μιλώντας με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης ITB Berlin, είπε ότι παρά τον πόλεμο, ο γίγαντας των ταξιδιών αναψυχής περιμένει «μια καλή καλοκαιρινή σεζόν 2022» και επί του παρόντος δεν βλέπει θεμελιώδεις αλλαγές στη συμπεριφορά κρατήσεων.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, είναι αναμφίβολα δύσκολο να σκεφτείς κάτι τόσο ξέγνοιαστο όσο οι διακοπές», είπε ο Baumert, προσθέτοντας ότι η TUI καταδικάζει τον πόλεμο που πυροδότησε η ρωσική κυβέρνηση, ο οποίος παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.

«Οι σκέψεις μας είναι με τους Ουκρανούς που αγωνίζονται για την ελευθερία τους αυτές τις μαύρες μέρες», είπε.

Όσον αφορά τις τρέχουσες ταξιδιωτικές τάσεις, ο Baumert είπε ότι η καμπύλη κρατήσεων συνεχίζει να είναι ανοδική.

«Ειδικά οι κλασικοί προορισμοί στη Μεσόγειο έχουν ζήτηση και καταγράφουν αύξηση που είναι ακόμη και πάνω από τα επίπεδα του 2019», είπε.

Σύμφωνα με τον Baumert, οι μεσογειακοί προορισμοί όπως η Μαγιόρκα, η Τουρκική Ριβιέρα και τα ελληνικά νησιά είναι τα κορυφαία αγαπημένα.

Η εταιρεία σχεδιάζει συνολικά 120 επιπλέον πτήσεις που θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο, με τις περισσότερες πτήσεις – 62 στον αριθμό – να πηγαίνουν στην Ελλάδα και ακολουθεί η Μαγιόρκα (48).

«Η Κύπρος, τα νησιά του Πράσινου Ακρωτηρίου και η Αίγυπτος έχουν επίσης υψηλή ζήτηση», είπε.

Κοιτάζοντας το μέλλον, ο Baumert είπε ότι ο κλάδος έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει για να ανακτήσει τις ζημίες, αλλά εκτίμησε ότι «το καλοκαίρι οι επιχειρήσεις φέτος θα πλησιάσουν τα προ-πανδημικά επίπεδα επειδή οι άνθρωποι λαχταρούν για όμορφες εμπειρίες και ταξίδια», προσθέτοντας ότι πτήσεις προς προορισμούς στη Μεσόγειο περιοχή και προς τα Κανάρια Νησιά και το Πράσινο Ακρωτήριο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα γίνει πλήρως κράτηση γρήγορα.

Πηγή tourismtoday.gr

Κατηγορίες:Δωδεκάνησα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s