Δωδεκάνησα

Μ.Σταματιάδης: Συσκότιση αντί για διαφάνεια

Ακολουθεί δελτίο τύπου από τον κ. Μιχάλης Σταματιάδη:

Παραθέτουμε ακολούθως την χθεσινή μας επιστολή που υποβάλαμε τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι στον Δήμαρχο Χάλκης, σχολιάζοντας την απαράδεκτη απάντηση που μας έστειλε (την οποία παραθέτουμε επίσης ), στην αίτησή μας για να μας παραδώσει σε φωτοαντίγραφα, παραστατικά σχετικά με τις προμήθειες υλικών του Δήμου, η οποία απάντηση του Δημάρχου αποτελεί μνημείο αδιαφάνειας, μυστικοπάθειας και συσκότισης. 

ΠΡΟΣ                                                 Χάλκη  5/4/2022

Τον κ. Άγγελο Φραγκάκη, 

Δήμαρχο Χάλκης.

Κοινοποίηση :

— κ. Αγγελική Βογιατζόγλου

Αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών Δήμου Χάλκης.

— κ. Διοσμάκη Σπυρίδη

Αντιδήμαρχο οικονομικών Δήμου Χάλκης.

— Οικονομική, διοικητική και τεχνική υπηρεσία,

Δήμου Χάλκης.

Κύριε Δήμαρχε,

Ειλικρινά λυπούμεθα και αγανακτούμε για το περιεχόμενο της επιστολή σας, με αρ. πρωτοκ. 645/31-3-2012, που μας απευθύνατε, απαντώντας στην με αρ. πρωτοκ. 444/14-3-2022 επιστολή μας, με την οποία ως γνωστόν ζητούσαμε να μας παραχωρήσετε σε φωτοτυπίες, μία σειρά από παραστατικά  οικονομικού περιεχομένου του Δήμου Χάλκης.

Θεωρούμε ότι η άρνησή σας να παραχωρήσετε τα φωτοαντίγραφα των παραστατικών τα οποία ζητάμε με την ως άνω επιστολή μας, με τις εντελώς προσχηματικές, ανυπόστατες και απαράδεκτες δικαιολογίες που αναφέρετε στην επιστολή-απάντησή σας, αποτελούν την πιο σαφή και κραυγαλέα απόδειξη, ότι δεν προτίθεστε να συμβάλλετε σε καμιά δράση διαφάνειας, σε σχέση με την οικονομική διαχείριση του Δήμου Χάλκης, επιμένοντας στην πλήρη αδιαφάνεια, μυστικοπάθεια και συσκότιση γύρω από τα θέματα αυτά, για τα οποία όπως φαίνεται από την απάντηση σας, δεν επιθυμείτε να δώσετε την παραμικρή πληροφορία, γεγονός που όπως καταλαβαίνετε δημιουργεί εύλογα και σοβαρότατα ερωτηματικά, ως προς τον τρόπο που διαχειρίζεστε τα οικονομικά του Δήμου Χάλκης.

Μία δημοτική αρχή η οποία δεν θα είχε τίποτε το μεμπτό να κρύψει, θα έβρισκε την καλύτερη ευκαιρία με την ως άνω αίτηση μας, να αποδείξει τον σύννομο τρόπο, με τον οποιό διαχειρίζεται τα οικονομικά του Δήμου και όχι να ψάχνει τόσο χαμηλού επιπέδου, παιδαριώδεις, ανυπόστατες και προσχηματικές δικαιολογίες για να μην παραδώσει στην αντιπολίτευση, τα ζητούμενα παραστατικά οικονομικής διαχείρισης.

Αντί της ως άνω απάντησής σας, η οποία εκθέτει ανεπανόρθωτα εσάς προσωπικά, καθώς και την δημοτική σας αρχή, το καλύτερο που είχατε να πράξετε ήταν να απευθυνόσασταν σε μία από τις επιβλέπουσες αρχές του Δήμου, η οποία ασφαλώς θα σας ενημέρωνε ότι είστε υποχρεωμένοι εκ του νόμου, να παραδώσετε άμεσα τα ζητούμενα παραστατικά στους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης και ότι τέτοιου είδους επιχειρήματα όπως αυτά που αναφέρετε στην επιστολή σας είναι έωλα και απαράδεκτα.

Σε σχέση με την απαράδεκτη και προσχηματική πρότασή σας, να βρούμε τις απαντήσεις των ερωτημάτων μας, από τις αναρτήσεις του δήμου στο διαύγεια, πρόταση την οποία θεωρούμε ότι κάνετε με μόνο στόχο να καθυστερήσετε να μας δώσετε τα ζητούμενα με την ως άνω επιστολή μας παραστατικά, έχουμε να σας απαντήσουμε τα ακόλουθα :

Α— Οι αναρτήσεις στο διαύγεια, σχετικά με τις πάρα πολλές παραγγελίες οικοδομικών υλικών από τον Δήμο Χάλκης, δεν περιλαμβάνουν, όπως καλώς γνωρίζετε, ούτε τα τιμολόγια του προμηθευτή, ούτε τις αποφάσεις της επιτροπής παραλαβών, παραστατικά τα οποία, αν διαβάζατε προσεκτικά την αίτησή μας, θα διαπιστώνατε ότι είναι ζητούμενα και επιθυμούμε να μας παραδώσετε.

Β— Παρά τον επιμελή τρόπο που είχαμε ψάξει στο διαύγεια, δεν μπορέσαμε να βρούμε τις σχετικές αποφάσεις οργάνων του Δήμου, μελέτες, πολεοδομικές άδειες, διαγωνισμούς, συμφωνητικά με υπεργολάβους και λοιπά έγγραφα, με βάση τα οποία διατέθηκαν από τον Δήμο όλες αυτές οι μεγάλες ποσότητες οικοδομικών υλικών, που έχουν αγοραστεί από τον Δήμο Χάλκης, δεδομένου ότι προ αρκετών ετών απαγορεύονται πλέον τα έργα με αυτεπιστασία και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος για τον οποίο ζητούμε από εσάς να μας τα παραδώσετε.

Γ— Ίδια ακριβώς έλλειψη των σχετικών τιμολογίων των αναδόχων στο διαύγεια, όπως καλώς γνωρίζετε, υφίσταται και σε σχέση με όλες τις απευθείας αναθέσεις του δημάρχου, και αυτός ακριβώς ήταν ο λόγος που ζητήσαμε να μας τα παραδώσετε.

Προκειμένου να διευκολύνουμε και περιορίσουμε στο ελάχιστο την εργασία ενός υπαλλήλου του Δήμου, προκειμένου να βγάλει τις σχετικές φωτοτυπίες των παραστατικών που αιτούμεθα, περιορίζουμε σε πρώτη φάση τα ζητούμενα παραστατικά ως ακολούθως :

1— Όλες τις παραγγελίες οικοδομικών υλικών πάσης φύσεως, είτε με απευθείας αναθέσεις του δημάρχου Χάλκης, είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο πραγματοποιήθηκαν, συνοδευόμενες από τα τιμολόγια – δελτία αποστολής του  προμηθευτή, καθώς και τις σχετικές αποφάσεις της επιτροπής παραλαβών, από 1 Σεπτεμβρίου 2019 μέχρι σήμερα.

2— Όλες τις σχετικές αποφάσεις οργάνων του Δήμου, μελέτες, πολεοδομικές άδειες, διαγωνισμούς, αποφάσεις σχετικών επιτροπών, συμφωνητικά με υπεργολάβους και λοιπά έγγραφα, με βάση τα οποία διατέθηκαν από τον Δήμο, όλα τα ανωτέρω οικοδομικά υλικά, από 1 Σεπτεμβρίου 2019 μέχρι σήμερα.

Σε σχέση με τις παιδαριώδεις και προσχηματικές παρατηρήσεις σας για τον τρόπο υπογραφής, καθώς και αυτών καθεαυτών των υπογραφών της αίτησης των τεσσάρων δημοτικών συμβούλων, θα θέλαμε να σας θυμίσουμε ότι επί δυόμιση και πλέον χρόνια, δηλαδή από την 1 Σεπτεμβρίου 2019 μέχρι σήμερα, όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, αυτόν τον τρόπο μεταχειριζόμεθα, προκειμένου αφενός να αιτηθούμε διαδικτυακά διάφορα θέματα προς τον Δήμο ή την δημοτική αρχή και αφετέρου να ψηφίζουμε διαδικτυακά στις δεκάδες ηλεκτρονικές συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλιών και οικονομικών επιτροπών, χωρίς ποτέ κανείς από την δημοτική σας αρχή ούτε κι εσείς προσωπικά, να αμφισβητήσετε την εγκυρότητα των επιστολών μας, των υπογραφών μας και της ψηφοφορίας μας.

Συνεπώς οι καινοφανείς και άνευ καμιάς ουσίας παρατηρήσεις σας, για τον τρόπο υπογραφής της αίτησής μας, και οι φαιδρές αναφορές σας για τις φυσικές υπογραφές μας, θεωρούμε ότι έγιναν με μόνο στόχο να  δικαιολογήσουν από την πλευρά σας, τη μεγαλύτερη δυνατή χρονοκαθυστέρηση που επιχειρείτε, ως προς την παράδοση των ζητούμενων παραστατικών. 

Κύριε δήμαρχε, όλα αυτά τα ανούσια και προσχηματικά επιχειρήματα που αναφέρετε στην απάντησή σας, αποδεικνύουν με τον πιο περίτρανο τρόπο, ότι η δημοτική σας αρχή είναι βαθύτατα εθισμένη στην αδιαφάνεια, την μυστικοπάθεια και την συσκότιση του τρόπου διαχείρισης των δημοτικών θεμάτων, και ιδιαίτερα της οικονομικής διαχείρισης, αναλισκόμενη σε σαθρά και προσχηματικά επιχειρήματα, προκειμένου να μην παραδώσει στους δημοτικούς συμβούλους και κατ´ επέκταση στους δημότες της Χάλκης, την παραμικρή πληροφορία των πράξεών της και ιδιαίτερα στον εξαιρετικά ευαίσθητο τομέα της οικονομικής διαχείρισης, δεδομένου ότι όπως γνωρίζετε, δεν διαχειρίζεστε προσωπικούς σας οικονομικούς πόρους, αλλά οικονομικούς πόρους δημόσιους και μάλιστα του συνόλου των δημοτών του Δήμου Χάλκης.

Ελπίζουμε ότι η δημοτική σας αρχή κι εσείς προσωπικά, θα προβείτε στην άμεση παράδοση των ανωτέρω παραστατικών εντός των επομένων ημερών, αποφεύγοντας την περαιτέρω ευτελιστική διαδικασία της ανούσιας καθυστέρησης, η οποία όπως αντιλαμβάνεστε εγείρει πολλά ερωτηματικά ως προς την σκοπιμότητά της, όπως την εγκαινιάσατε με την απαράδεκτη επιστολή σας.

Επιφυλασσόμεθα να ζητήσουμε πλήρη ενημέρωση, για κάθε επιπλέον θέμα, στο οποίο η δημοτική σας αρχή επιδεικνύει την γνωστή τακτική της αδιαφάνειας, μυστικοπάθειας και συσκότισης, επιφυλασσόμενοι επιπροσθέτως να θέσουμε το θέμα σε κάθε αρμόδια εποπτική αρχή.

Κατηγορίες:Δωδεκάνησα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s