Απόψεις

Μιχάλης Κυπραίος: Όλα αυτά είναι πια ιστορία, αλλά μια ιστορία πρέπει να λέγεται σωστά

Είχαμε πει από την πρώτη στιγμή πως η Ομάδα Επαγγελματιών Φιλοξενίας και Εστίασης της Τήλου θα είναι μακριά από πολιτικές αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες.

Η δουλειά μας είναι καθαρά η καλή λειτουργεία και ανάπτυξη των επιχειρήσεων μας σε ένα υγειές περιβάλλον για το καλό το δικό μας αλλά και του νησιού μας.

Για αυτό και τα μέλη μας είναι από όλες τις τοπικές παρατάξεις αλλά και όλα τα κόμματα της ελληνικής βουλής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την άριστη συνεργασία με όλους τους βουλευτές μας και πολιτικούς, που μπορούν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις μας αλλά και το νησί μας. Λυπάμαι για αυτή την εισαγωγή αλλά παρακάτω θα καταλάβετέ πως είναι αναγκαία.

Η νίκη λένε πως έχει πολλούς πατέρες, αλλά στο τέλος μόνο ένας μπορεί είναι ο πραγματικός…

Από το 2018 μέλη τις ομάδας μας πριν ακόμα συσταθεί μεταξύ άλλων είχαν επισημάνει στον τότε αναπληρωτή Ναυτιλίας κύριο Σαντορινιό την ανάγκη να πάψει να έρχεται η παναγία Σπυλιανή χωρίς επιβάτες. Η συνάντηση ήταν το καλοκαίρι του 18 στην Τήλο, στο Ξενοδοχείο “Ελένη”, μεταξύ μελών μας, του Κυρίου Σαντορινιού και τις Δημάρχου. Στη συνάντηση αυτή η Δήμαρχός αλλά και ο κύριος Σαντορινιός το είδαν θετικά και μάλιστα είχαν υποσχεθεί πως θα έλυναν το θέμα την επόμενη σεζόν. Την επόμενη σεζόν όμως ήρθαν οι εκλογές.

Αυτό φυσικά δεν μας σταμάτησε. Το 2020 ζητήσαμε επίσημα συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής κύριο Κουτουλάκη. Ο κύριος Κουτουλάκης μας δέχτηκε στο Ξενοδοχείο “Ilidi”. Στη συνάντηση αυτή που οργανώσαμε εμείς μετείχαν εκτός από τον κύριο γραμματέα η Δήμαρχος, ο εφοπλιστής κύριος Γαλανός και δύο μέλη μας, ο Μιχάλης Κυπραίος και ο Ηλίας Χριστοφής. Μεταξύ άλλων, του ζητήσαμε πάλι να πάψει να είναι το καράβι κενό επιβατών από Νίσυρο αλλά και μετά από προηγούμενη συνεννόηση με το πρακτορείο Apollo μέλος του ομίλου der touristik για όσους γνωρίζουν, το ίδιο καράβι να κάνει δρομολόγια από Κω και Νίσυρο για να μπορεί αυτό το πρακτορείο να κάνει εκδρομές από την Κω. Αυτή η ιδέα βέβαια όπως και οι περισσότερες από την ομάδα μας έκτος από τα προφανή επιχειρηματικά οφέλη για όλους τους επαγγελματίες του νησιού εύκολα γίνεται κατανοητό πως αφορά και την κοινωνική μας ευθύνη για το νησί αφού έτσι αυξάνονται τα δρομολόγια για όλους τους επιβάτες, κατοίκους και τουρίστες. Η ιδέα αυτή λοιπόν, η οποία με μεγάλη μας ικανοποίηση έγινε δεκτή στη συνάντηση αυτή από τον κύριο Κουτουλάκη αλλά και από την Δήμαρχο ξεκίνησε τότε, και μάλιστα μπροστά σε όλους υποσχέθηκαν και οι δύο να συνεργαστούν για να κάνουν αυτήν την ιδέα πραγματικότητα. Έτσι και έγινε. Έτσι και έκαναν.

Ο επαγγελματικός χαρακτήρας της ομάδας μας δεν μας επιτρέπει, και σωστά, να επεκταθούμε περισσότερο και ούτε θα λάβουμε μέρος σε ενδεχόμενα σχόλια.

Όλα αυτά είναι πια ιστορία, αλλά μια ιστορία πρέπει να λέγεται σωστά.

Καλό Πάσχα

Μιχάλης Κυπραίος

Κατηγορίες:Απόψεις, Τήλος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s