Τήλος

Εγκαίνια για το καινοτόμο πρόγραμμα «Just Go Zero Tilos»

Την Τρίτη 10 Μαΐου, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του καινοτόμου προγράμματος Just Go Zero Tilos.

Η Polygreen χρηματοδοτεί εξολοκλήρου το έργο αυτό, το οποίο υλοποιείται με την τεχνογνωσία της εταιρείας, σε συνεργασία με τον Δήμο Τήλου, έχοντας στόχο να μετασχηματίσει την Τήλο στο πρώτο νησί μηδενικών αποβλήτων.

Στην Τήλο δεν υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων αφού η εταιρεία πηγαίνει και συλλέγει τα απόβλητα από κάθε σπίτι, έχοντας προμηθεύσει με τον κατάλληλο εξοπλισμό για τα ανακυκλώσιμο και τα οργανικά απόβλητα, τους κατοίκους και τους επαγγελματίες.

Το Just Go Zero Tilos αναπτύσσει ένα τεχνολογικά προηγμένο, καινοτόμο σύστημα κυκλικής διαχείρισης όλων των ρευμάτων αποβλήτων που παράγονται στην Τήλο με στόχο την πλήρη αξιοποίησή του με την ενεργή συμμετοχή νοικοκυριών, επιχειρήσεων και οργανισμών.


Τα σκουπίδια, από «βάρος» τόσο σε περιβαλλοντικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο, αποκτούν αξία και μετατρέπονται σε «υλικά» προς αξιοποίηση, ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση.


Μάλιστα, με αφορμή την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος, ο διευθύνων σύμβουλος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης κ. Νίκος Χιωτάκης, επισκέφθηκε τη δήμαρχο της Τήλου κ. Μαρία Καμμά -Αλιφέρη, μετά από πρόσκλησή της, από την οποία ενημερώθηκε για τον τρόπο που το πρόγραμμα υλοποιείται και τα οφέλη που παράγει.


Πλέον, η Τήλος οδηγεί τις εξελίξεις, γίνεται πρότυπο κυκλικής οικονομίας στην Ελλάδα και γυρίζει σελίδα στον τρόπο διαχείρισης των υλικών, προστατεύοντας το περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα, δημιουργώντας μία νέα πράσινη καθημερινότητα.


Η παραγωγή και η μη ορθή διαχείριση των αποβλήτων απειλεί τη βιοποικιλότητα, επιβαρύνει το περιβάλλον και εντείνει την κλιματική κρίση και της επιπτώσεις της. Κάθε θετική αλλαγή μπορεί να συμβάλει σε ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο αύριο για το περιβάλλον, αρκεί να γίνει σήμερα, εφαρμόζοντας λύσεις που μειώνουν το αποτύπωμα της ανθρώπινης δραστηριότητας στο περιβάλλον κι αυτό ακριβώς εξυπηρετεί το πρόγραμμα “Just Go Zero”, το 1o κίνημα κυκλικής οικονομίας στην Ελλάδα.


Ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα φτάσει στο νησί της Τήλου την Τρίτη 10 Μαΐου και η ομιλία του για την παρουσίαση του προγράμματος έχει προγραμματιστεί εκτός σοβαρού απροόπτου για τις 16:00 της ίδιας ημέρας.


Ωστόσο, η εταιρεία διοργανώνει την προηγούμενη ημέρα, Δευτέρα 9 Μαΐου, ξενάγηση δημοσιογράφων από αθηναϊκά μέσα που θα καλύψουν την εκδήλωση της Τρίτης, σε σημεία ενδιαφέροντος του 1ου προγράμματος κυκλικής οικονομίας στην Ελλάδα.


Η εταιρεία Polygreen Ελλάδας, ξεκίνησε τη λειτουργία της στη χώρα μας πριν από 14 μήνες και ο εκτιμώμενος κύκλος εργασιών για φέτος τοποθετείται από 20 εκατ. έως 25 εκατ. ευρώ, με τον κύριο τομέα δραστηριότητάς της να είναι η κυκλική οικονομία.


Η Polygreen, με διευθύνοντα σύμβουλο τον Θανάση Πολυχρονόπουλο, ιδρύθηκε το 2019 στην Κύπρο και έχει παρουσία, μέσω της θυγατρικής της Polygreen DMCC στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Κατηγορίες:Τήλος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s