Τήλος

Η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην Τήλο!

Η Αυτής Εξοχότητα, Πρόεδρος της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφτηκε την Τήλο, σήμερα 7/5/2022, όπου επισκέφθηκε το Κέντρο Κυκλικής Καινοτομίας, συναντήθηκε με τους κατοίκους και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες.

Η Τήλος στοχεύει να μετασχηματιστεί στο πρώτο νησί μηδενικών αποβλήτων, καθώς κάθε απόβλητο που παράγεται, συλλέγεται και αξιοποιείται με βάση τις αρχές της κυκλικής οικονομίας, με σκοπό να μην αφήνει αποτύπωμα στο φυσικό περιβάλλον. Η κυρία Σακελλαροπούλου, κατά την επίσκεψή της στο Κέντρο Κυκλικής Καινοτομίας είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για το πρόγραμμα Just Go Zero Tilos, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Τήλου, από τον CEO της Polygreen κύριο Αθανάσιο Πολυχρονόπουλο, συνοδευόμενος από την Δήμαρχο Τήλου κυρία Μαρία Καμμά Αλειφέρη και τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κύριο Γιώργο Χατζημάρκο. Παρουσιάστηκε πως το Κέντρο Κυκλικής Καινοτομίας αντικατέστησε τα ΧΥΤΑ και πως με αυτήν την αλλαγή προστατεύεται το φυσικό περιβάλλον και η βιοποικιλότητα.

Επόμενος σταθμός της Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν ο οικισμός Λιβάδια και το παραδοσιακό σπίτι της Τήλου. Εκεί την υποδέχθηκε και την ξενάγησε η ιδιοκτήτρια, Ευγενία Στεφανάκη, η οποία της παρουσίασε τις παραδόσεις του νησιού τους και την πολιτιστική κληρονομιά του, μέσα από χειροποίητα κεντήματα, έπιπλα, μαγειρικά σκεύη και πολλά άλλα αντικείμενα της τοπικής λαϊκής παράδοσης. 

Ακολούθησε γεύμα προς τιμήν της Προέδρου σε τοπικό εστιατόριο που παρέθεσε η δήμαρχος Τήλου, η οποία της απένειμε και αναμνηστική πλακέτα. Στο γεύμα παρακάθισαν, επίσης, οι Αρχές και οι φορείς του νησιού, καθώς και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Τήλο.

Κατηγορίες:Τήλος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s