Δωδεκάνησα

Μιχάλης Σταματιάδης: Τι δεν καταλαβαίνει ο Δήμαρχος; – Αντιδράσεις για την ενεργειακή κοινότητα!

Είναι να απορεί κανείς, πως είναι δυνατόν, μετά από τόσα που έχουμε κοινοποιήσει  για την ενεργειακή κοινότητα Χάλκης και μετά από τόση αντίδραση που υπάρχει στους δημότες Χάλκης, σχετικά με τον τρόπο που οργανώθηκε μέχρι σήμερα η συγκεκριμένη εταιρεία, ο δήμαρχος, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, που πρωτοστάτησαν στην ίδρυση και οργάνωση της εταιρείας, καθώς και οι συνεργάτες τους, παριστάνουν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και νομίζουν ότι με το να προσποιούνται τους αδιάφορους, όλα θα είναι μια χαρά.

Η ενεργειακή κοινότητα Χάλκης, ξεκίνησε με αποκλειστική ευθύνη του δημάρχου και του αρμόδιου αντιδημάρχου, με 38 μέλη, ενέγραψαν ακολούθως με δύο διαδοχικούς σύντομους χρονικούς περιορισμούς 144 μέλη, ανεβάζοντας αυθαίρετα την αξία της μερίδας στο εξωφρενικό ποσό των 300 €, αποκλείοντας καταυτόν τον τρόπο εκατοντάδες ενδιαφερόμενους, και ακολούθως έκλεισαν την διαδικασία των εγγραφών επίσης αυθαίρετα.

Η όλη αυτή διαδικασία, καμία σχέση δεν έχει με το πνεύμα του νόμου του 2018, που θεσμοθέτησε τις ενεργειακές κοινότητες, και στόχευε να συμπεριλαμβάνουν αυτές το σύνολο των δημοτών της περιοχής τους, στα πλαίσια της λεγόμενης «ενεργειακής δημοκρατίας» και της ανακούφισης του συνόλου των δημοτών της περιοχής, από το δυσβάσταχτο οικογενειακό ενεργειακό κόστος.

Η Χάλκη έχει 750 ηλεκτροδοτούμενα σπίτια, και υπό λογικές συνθήκες οι ιδιοκτήτες τους, θα έπρεπε να είναι όλοι μέλη της ενεργειακής κοινότητας Χάλκης.

Αντ’ αυτού είναι μόλις 144 μέλη, εκ των οποίων ορισμένοι δεν διαθέτουν σπίτια στην Χάλκη και ενέγραψαν κατοικίες τους στη Ρόδο, προκειμένου να ωφεληθούν από τα όποια ωφελήματα, όποτε και αν προκύψουν, σε βάρος των σπιτιών που βρίσκονται στην Χάλκη.

Λόγω της αλλοπρόσαλλης αυτής κατάστασης, είμαστε αναγκασμένοι να επαναλάβουμε για πολλοστή φορά, την σαφή πρόταση μας, για την λειτουργία της ενεργειακής κοινότητας Χάλκης, η οποία περιλαμβάνει δύο σημαντικές προϋποθέσεις :

1— Να καταργηθεί άμεσα, με έκτακτη γενική συνέλευση, η εξωφρενική τιμή των 300 € ανά μερίδα, και να θεσπιστεί αξία της μερίδας από 10 έως 30 € μάξιμουμ.

2— Να εγγραφούν ως μέλη όλοι οι ιδιοκτήτες των 750 ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων της Χάλκης, ανεξάρτητα από την χρήση που έχουν, προκειμένου να έχουν όλοι τα αναλογούντα ωφελήματα, όποτε και εάν προκύψουν.

Αυτή είναι η απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοτών και των ιδιοκτητών των ηλεκτροδοτούμενων σπιτιών της Χάλκης, η οποία είναι πλέον ολοφάνερη και εκφράζεται έντονα και δημόσια.

Τι δεν καταλαβαίνουν, ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, ο δήμαρχος, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και οι λοιποί συνεργάτες, που συμμετέχουν σε αυτή την περιθωριοποίηση  και δυσφήμιση της ενεργειακής κοινότητας, ενώ είναι ένα δημόσιο αγαθό, για την ανακούφιση του συνόλου των ιδιοκτητών των ηλεκτροδοτούμενων σπιτιών της Χάλκης ;

Κατηγορίες:Δωδεκάνησα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s